• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Lasse Sylvest Mikkelsen

Medie: Minister tilbyder UEFA at afholde EM alene

Foto: Getty Images

Den fremskredne vaccinationsplan i Storbritannien får den britiske kulturminister til at tilbyde UEFA at afholde alle EM-kampe med tilskuere på tribunerne.

Af Lasse Sylvest Mikkelsen

Storbritannien tilbyder at afvikle hele sommerens EM-slutrunde, efter en række britiske ministre sammen fremlagde en plan, der skal få flere tilskuere ind på fodbolsstadions og udendørs musikfestivaller i slutningen af maj.

Oliver Dowden, der sidder på posten som britisk kulturminister, har signaleret til UEFA, det europæiske fodboldforbund, at Storbritanniens vaccinationsprogram er så fremskreden, at der her vil være tilskuere på lægterne før de fleste europæiske lande.

Læs også:Klubopkøb i DK: Så mange er på udenlandske hænder

Wembley skal i forvejen ligge græs til de to semifinaler og finalen 11. juli, men kilder i regeringen siger ifølge The Times, at skulle de blive spurgt, om de kan påtage sig flere af de kampe, der skal spilles rundt om i Europa - blandt andet i Danmark - så vil de sige ja.

Forslaget er blevet muligjort efter den britiske premierminister, Boris Johnson, mandag fremlagde en genåbningsplan, der skal kulminere 17. maj for dem, der glæder sig til at komme ind og se fodbold.

Læs også:Karantæner - hvem er ude?

Hvis den plan holder, så vil der være tilskuere på lægterne, når sidste runde af Premier League afvikles 23. maj - 20 dage før EM officielt sparkes i gang i Rom med kampen mellem Italien og Tyrkiet.

Hvorvidt kampene i så fald skal afvikles rundt om i hele Storbritannien eller kun i England melder historien ikke noget om, men det er ikke den eneste nation, der tilbyder at afholde EM solo.

Både Rusland og Israel har budt ind på slutrunden, mens Divisionsforeningen i Danmark desperat kæmper for at få tilskuere på lægterne, så de kan beholde EM-kampene i København.

Læs også:Klubopkøb i DK: Billige talenter og god tv-aftale

Læs også:Tidl. FCKer udgiver sang og ansættes af Viaplay

Læs også:Store planer i AGF: Sådan indhenter vi FCK og FCM

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020