18+ | Spil ansvarligt –  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet – Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening
Video : Tipsbladet
EM

Slovenien - Serbien

Slovenien tankede selvtillid med et overraskende point mod Danmark i første gruppekamp. Kan de også overraske mod balkan-vennerne fra Serbien?

Kampfakta:
Kampstart: Torsdag klokken 15:00
Spillested: Allianz Arena, München
Dommer: István Kovács, Rumænien
På TV: DR1

Holdnyt:
Slovenien:
I Danmark var der stor frustration og skuffelse ovenpå 1-1’eren i første gruppekamp, mens der i den slovenske lejr omvendt var stor begejstring for pointdeleren, som nærmest blev fejret som en sejr. 

Det var nemlig ikke nødvendigvis alle slovenerne, som havde regnet med point mod et hold af Danmarks kaliber. Og det var der da heller ikke noget, som tydede på efter de første 45 minutter.

Flere slovenske spillere snakkede efter kampen om stor nervøsitet i første halvleg, og at pausen blev brugt på at snakke om, at opgøret jo bare var en kamp som så mange andre.

Om det var Danmark, som dalede i niveau eller Slovenien, som sænkede skuldrene og steppede et niveau op, kommer nok an på brillerne, der ser, men én ting er sikker og vis - Slovenien var fuldt ud på omgangshøjde med Danmark i anden halvleg. Og det ene point var fuldt fortjent, som kampen udviklede sig.

Slovenien kommer dermed til anden gruppekamp med fornyet selvtillid i tanken, og hvis de kan spille som i anden halvleg mod Danmark, er det ikke urealistisk, at der kan være flere point i vente torsdag mod Serbien.

Midtbanen så stærk ud efter pausen, hvor de vandt slaget på midten af banen, mens det unge stjerneskud Benjamin Sesko ved flere lejligheder viste, at han kan komme frem til chancer på egen hånd. 

Serbien:
Serbernes kamp var i det store hele ganske sammenlignelig med Sloveniens kamp mod Danmark. Lige udover slutresultatet selvfølgelig.

Serbien tabte 1-0, men efter en første halvleg, hvor England var klart bedst, og hvor serberne så noget groggy ud, var snakken en helt anden efter pausen.

Stojkovic’ tropper kom nemlig bedre og bedre med som kampen skred frem, og serberne nærmest sværmede om englændernes mål i kampens afsluttende fase.

Det blev dog aldrig til de helt åbne målchancer, og Serbien står dermed noteret for nul point og nul mål efter første kamp, som dog alligevel må have været fin for selvtillid.

For hvis man kan spille lige op med de engelske EM-favoritter, kan man vel også klare Slovenien og Danmark?

Spiller for spiller ser Serbien noget stærkere ud end Slovenien, men det er ikke helt problemfrit, at have så mange offensive esser at vælge imellem som Stojkovic har.

Holdets anfører Dusan Tadic var nemlig hensat til bænken mod England, og det har eftersigende allerede kastet interne stridigheder af sig.

Mon den serbiske kreatør er tilbage i startelleveren denne gang?

En spiller, som ikke kommer til at være i hverken startellever eller på bænken, er Filip Kostic, som måtte forlade banen med en skade mod England.

Karantæner:
Slovenien: Ingen
Serbien: Ingen

Bud på startopstillinger:
Slovenien (4-4-2): Oblak - Karnicnik - Drkusic, Bijol, Janza - Stojanovic, Cerin, Elsnik, Mlakar - Sporar, Sesko

Serbien (5-2-2-1): Rankovic - Zivkovic, Veljkovic, Milenkovic, Pavlovic, Mladenovic - Lukic, Gudelj - Milinkovic-Savic, Tadic - Vlahovic

Dom:
Spiller for spiller er Serbien det bedste hold i denne duel, men det var Danmark også mod Slovenien, og det betød som bekendt ikke fuldt udbytte.

Serberne har en voldsomt spændende offensiv, men defensiven er til at tale med. Udmærket illustreret ved minumum to indkasserede scoringer i alle tre VM-kampe i 2022, og mål imod i seks af otte kampe i EM-kvalen.

Slovenien viste mod Danmark, at de kan bide fra sig, og det gør de også her mod Serbien, som på et eller andet tidspunkt nok kommer til at jagte den sejr, som formentlig kommer til at give overhånden mod Danmark i sidste gruppekamp.

Afvekslende affære i vente. 1-1.

Spilforslag:
Begge hold scorer til odds 1.91 ved ComeOn. Husk, at odds kan ændre sig løbende.