EM Anders Dehn

Svarer DBU: De må stå på hovedet

Foto: Jan Christensen/Getty Images

Politikere forventer, at DBU løser udfordringen og får solgt billetter til 9.000 yderligere tilskuere til på lørdag.

Af Anders Dehn

Nu er det DBU's opgave at sørge for, at der kan komme 25.000 tilskuere til EM-kampene i Parken; allerede gerne fra på lørdag, siger Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, til Ekstra Bladet.

DBU var ellers hurtigt ude i morges og sagde, at der simpelthen ikke var tid til at få det praktiske på plads med så kort varsel. Over for Altinget uddybede administrerende direktør Jakob Jensen, at man også manglede svar på, om afstandkravet på én meter var ophævet. Ellers kunne det slet ikke lade sig gøre at være 25.000 i Parken - hvilket er 9.000 mere end planlagt.

Men ifølge Thulesen Dahl er der ikke så meget at rafle om. DBU skal bare sørge for at løse opgaven.

- Det er en særlig begivenhed. Vi har specifikt skrevet i aftalen, at der skal 25.000 tilskuere ind i Parken. Det ophæver alle andre ting. Så må man finde ud af, hvordan man bedst får de 25.000 tilskuere ind. - Man må stå på hovedet. Man må arbejde i døgndrift, siger han til Ekstra Bladet.

Spørgsmålet er dog, om det er så simpelt. Det er nemlig ikke DBU, der selv styrer billetterne. Det gør UEFA, der har brugt ugevis på at blive klar til slutrunden med de tilskuerbegrænsninger, der var udstukket fra den danske og de øvrige værtslandes regeringer.

Problemet er blandt andet, at der lige nu er planlagt med, at der er et ledigt sæde mellem hver enkelt tilskuere. Derfor skal de 9.000 ekstra fans i givet fald enten placeres på de ledige sæder og dermed mellem andre fans, der er kommet til kampen sammen.

Alternativt skal alle tildelte pladser trækkes tilbage og uddeles på ny.