• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
EM Victor Risager

Tim Sparv på klubjagt: Det ville være perfekt

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Den tidligere Superliga-profil skal på klubjagt efter EM. Han ved, hvad han leder efter.

Af Victor Risager

Tim Sparv er i øjeblikket med det finske landshold til EM, hvor de møder lægger ud mod Danmark lørdag, men efter sommerferien skal den tidligere FC Midtjylland-anfører også have styr på fremtiden.

Kontrakten med græske AE Larisa udløber nemlig denne sommer, og 34-årige Tim Sparv skal af den grund på udkig efter en ny arbejdsgiver.

Her har midtbanegeneralen også en klar idé om, hvad han vil. Det fortæller finnen i et stort interview med det tyske magasin Kicker.

- For unge spillere kan en slutrunde selvfølgelig være en springbræt. Jeg er 34 nu, og hvis jeg skal være ærlig, tænker jeg ikke sådan om det længere. Jeg er stolt over at være her og repræsentere mit land. Men FC Barcelona og Manchester United er ikke efter mig, uanset hvordan jeg spiller denne turnering.

- Som 34-årig har jeg andre ambitioner. Jeg spiller ikke for evigt, og jeg vil snart dedikere mig til at være træner. Det kunne være min store lidenskab, siger Tim Sparv ifølge Kicker og fortsætter:

- Jeg har været meget på farten og har boet i udlandet i de sidste 18 år. På et tidspunkt kommer der et punkt, hvor man må sige: Nok er nok. Men det er også det fantastiske ved at være en professionel fodboldspiller. Jeg er meget taknemmelig for at opdage nye steder og kulturer. Efter sommeren ser vi på det. Jeg er åben for meget. Men det bliver ikke et eksotisk eventyr i USA eller Indien. Men en klub, hvor jeg kunne spille lidt længere og samtidig tage mine første skridt som træner, ville være perfekt.

34-årige Tim Sparv har som professionel fodboldspiller været forbi Southampton, Halmstads BK, VPS, FC Groningen, Greuther Fürth, FC Midtjylland og AE Larisa. Flest kampe har han spillet for i det midtjyske, hvor den finske landsholdsspiller nåede 172 kampe over seks år.

Før fremtiden skal på plads, skal Tim Sparv imidlertid have overstået EM med Finland. Her er han et af de helt store mysterier, mener finsk journalist - læs mere om det her.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020