Video : Tipsbladet
EM

Ukendt før EM: Nu er han gået fuldstændig viralt

Ungarns reserveangriber er gået viralt på sociale medier efter landets første kamp ved EM.

Store stjerner har som altid taget en stor del af rampelyset ved EM-slutrunden. Toni Kroos brillerede for Tyskland, Jude Bellingham for England, Christian Eriksen for Danmark og så videre.

Men en forholdsvis ukendt angriber fra Ungarn er også gået viralt.

29-årige Martin Adam.

Og det er han af én særlig grund. Han ligner nemlig de færreste fodboldspillere, som han er lidt større end, og derfor blev billeder af Martin Adam delt vidt og bredt på blandt andet det sociale medie X (tidligere Twitter) efter Ungarns første kamp ved EM, hvor han fik minutter.

Artiklen fortsætter efter opslaget...

Her blev han blandt kaldt en “absolute unit”, ligesom nogle påpeger, at han ligner en NFL-spiller, en karakter fra Game of Thrones eller en viking snarere end en fodboldspiller

Flere af opslagene er ifølge X blevet set mere end 10 millioner gange.

Efterfølgende har Martin Adam udtalt sig om oplevelsen.

- Selvfølgelig ser jeg nogle af dem, og normalt får jeg et godt grin. Jeg var født sådan her, og sådan her er min krop. Jeg kan ikke sige, at jeg blev født så stor her, men jeg kan ikke ændre det. Jeg kan ikke ændre min genetik, fortalte han ifølge flere medier, heriblandt Nemzeti, på et pressemøde.

Kæmpe målræv
Og selvom han ikke ligner de fleste fodboldspiller, kan Martin Adam i den grad spille fodbold.

Angriberen står godt nok “blot” noteret for tre mål på landsholdet, men på klubplan har han scoret 108 mål i 331 kampe. Særligt i 2021/22-sæsonen viste han sig frem i den ungarske liga med 31 kasser i 32 kampe.

I dag gør han sig i Sydkorea for Ulsan, hvor han scorede otte mål i 20 kampe i den forgangne sæson.

Ungarn skal møde Tyskland onsdag.