Video : Tipsbladet
EM

- Undskyld, hvad fanden foregår der?

I lørdagens udgave af Tipsbladets EM-show er der blandt andet fokus på, hvilken gruppeplacering Danmark skal gå efter i sidste spillerunde.

Tirsdag venter en skæbnekamp for Danmarks landshold, når Kasper Hjulmands mandskab møder Serbien i den tredje og sidste EM-gruppekamp. 

Efter de to første spillerunder i Danmarks gruppe er intet afklaret endnu, idet alle fire hold stadig har chancen for at spille sig videre. Og forud for sidste spillerunde har der været en del debat om, hvorvidt det faktisk vil være bedre for Danmark at bliver treer end toer i gruppen. 

Toeren i Danmarks gruppe skal nemlig sandsynligvis møde Tyskland i ottendedelsfinalen på næste lørdag, og fredag gav Kasper Hjulmand udtryk for, at det i hans øjne vil være bedre at blive treer, fordi det også giver mere restitutionstid. Landstræneren understregede dog, at Danmark går efter en sejr over Serbien. 

Spørgsmålet om, hvilken gruppeplacering det danske landshold skal gå efter, blev også vendt i Tipsbladets EM-show lørdag, hvor Benjamin Leander blev nødt til at skære igennem. 

- Hjulmand sagde det her med, at det måske ikke var så skidt endda at blive treer i gruppen. Men jeg sad og rystede på hovedet i går, da jeg hørte det. Jeg havde det sådan: 'Undskyld, hvad fanden er det, der foregår?' Vi er slet ikke selv i kontrol over, om vi bliver treer i den gruppe. Der er kun to scenarier, hvor vi selv kan bestemme det.

- Hvis vi spiller uafgjort mod serberne, og Slovenien samtidig spiller en mere målrig uafgjort mod England. Altså, hvis vi eksempelvis spiller 0-0 mod Serbien, mens Slovenien spiller 1-1 eller slår England, så bliver vi treer. Men der har jeg det bare sådan, at Slovenien har 10 procent chance for at slå England, lød det fra Benjamin Leander, der i studiet havde selskab af Tipsbladets nyhedschef Kenneth Jensen og vært Amanda Bodenhoff. 

Det andet scenarie, hvor Danmark potentielt kan gå videre som treer, er hvis både Danmark og Slovenien taber i sidste spillerunde, hvor Slovenien så løber ind i et større nederlag end Danmark.

Det er dog endnu uvist, om to point vil være nok til, at Danmark i det scenarie ender som en af de fire bedste treere og dermed avancerer til knockoutrunden. Og ifølge Benjamin Leander bør retorikken derfor i stedet være, at Danmark skal gøre alt for at jagte førstepladsen i gruppen. 

- Det er alt sammen sådan nogle hvis og hvis-scenarier. Og der har jeg det sådan: Hvorfor kan vi ikke bare tale om, at vi skal vinde 2-0?

- Og så kan det der elendige, dovne og slatne engelske landshold spille uafgjort mod Slovenien, og så vinder vi hele lortet! Så skal vi møde en treer. Kom nu lidt, mand, lød det fra Benjamin Leander. 

I afspilleren over artiklen kan du se hele lørdagens udsendelse af Tipsbladets EM-show, hvor vi også stiller om til journalist Jacob Quvang, der befinder sig i Freudenstadt.