Video : Tipsbladet
EM

- Zanka ved det hele!

Landstræner Kasper Hjulmand er svært begejstret for Mathias "Zanka" Jørgensens tilstedeværelse i EM-truppen.

FREUDENSTADT (Tipsbladet): Mathias "Zanka" Jørgensen skulle slet ikke have været med til EM, men fodboldens veje kan som bekendt være uransagelige, og den 34-årige midtstopper er nu klar til sin fjerde slutrunde med landsholdet.

Brentford-veteranen var slet ikke udtaget i første omgang, men blev kaldt til Helsingør for at holde sig klar i tilfælde af, at én af de udtagede midtstoppere måtte afgive pladsen.

Og det måtte Victor Nelsson.

Landstræner Kasper Hjulmand lægger ikke skjul på, at han er enormt begejstret over at have Mathias "Zanka" Jørgensen med i Tyskland, selv om han ikke indgik i den oprindelige plan.

- Han står et godt sted og har spillet et godt forår for Brentford. Han ved alle de træk, vi laver på landsholdet, og han kender sin position - han kan spille både i midten, på de to sider og i et tomandsforsvar. Han har roen og rutinen, og så er han en fantastisk personlighed, siger Hjulmand og kommer med et konkret eksempel:

- Da vi havde den allerførste træning i Brøndby, kom jeg ud på banen og kunne se "Zanka" stå og tale med Patrick Dorgu. Han tog sig af ham, og det viser bare, at han har et blik for holdet og for, hvad der er brug for. 

Foto: Malte Dunk, Tipsbladet

Én anden, hvis tilstedeværelse i EM-truppen Kasper Hjulmand nyder, er midtbanespilleren Morten Hjulmand, der har imponeret stort i de seneste to testkampe mod Sverige og Norge og banker på til en startplads i EM-åbneren mod Slovenien på søndag. 

- Han har virkelig skubbet til tingene. Han kommer ind og presser på og vil bare bidrage alt, hvad han kan. Han er kommet ind som et frisk pust og giver den fuld skrue. Han tager skridt i den rigtige retning, siger Hjulmand.

Tirsdag eftermiddag træner landsholdet for første gang på tysk jord, og Kasper Hjulmand melder alle 26 spillere i den danske EM-trup klar.