David Nielsen: Det var en hård lærestreg for os

AGF er videre i Europa League-kvalifikationen efter en 5-2-sejr over finske FC Honka. Præstationen indeholdt dog flere muligheder for forbedring, mener cheftræner David Nielsen.

Missionen er fuldført.

Med to debutscoringer fra Patrick Olsen og Søren Tengstedt i kampens døende minutter blev en lidt nervøs affære mod finske FC Honka til en på papiret overbevisende 5-2-sejr for AGF, der dermed er videre i Europa League-kvalifikationen.

-Jeg er glad for, at vi vinder, og at vi får lavet en masse mål. Men det er også klart, at det undervejs i kampen bliver meget mere nervøst, end det behøver at være for vores vedkommende. Vi havde mulighederne for at lukke kampen til 4-1 og gøre kampen komfortabel, men det havde vi problemer med. Så scorede de til 3-2, og så får vi en ængstelig fodboldkamp, der vipper lidt, inden vi så formår at lukke kampen ned til sidst, sagde cheftræner David Nielsen efter kampen til Eurosport.

AGF's problemer opstod særligt, fordi der blev for meget plads til Honka i forbindelse med aarhusianernes høje pres, der ikke altid sad helt, hvor det skulle være. Superligaens bronzevindere fra sidste sæson måtte derfor løbe meget rundt og lukke huller på banen, og det er cheftræneren ikke bleg for at tage ansvaret for.

- Spillerne vil gerne gøre, som deres træner siger. Og det er, at vi skal mose og køre på så meget som muligt. Det er derfor ene og alene på baggrund af mine dessiner til holdet, og det vi gerne vil med holdet, at vi kommer til at se sådan ud, lød det fra David Nielsen, som fortsatte:

- I dag blev det alt for ultimativt, og vi kunne med lidt kløgt godt have stillet os lidt længere tilbage og ventet lidt på dem. Vi gav dem for meget plads ved at gå lidt for ultimativt op i presset, og det var så en hård lærestreg for os.

Foruden de to debutanter scorede Patrick Mortensen to mål og Frederik Tingager ét enkelt. Også serbiske Milan Jevtovic fik med et indhop i anden halvleg sin debut for AGF.