FC København lever videre i Europa trods nederlag

FC København tabte torsdag aften med 1-0 på udebane til russiske Zenit. På trods af resultatet lever københavnerne i Europa League.

Chancerne var få, da FC Købehavn torsdag aften indkasserede et 1-0 nederlag til Zenit i Skt. Petersburg. Robert Mak stod for kampens eneste scoring.

Kampen startede uden de helt store chancer. FC Københavns cypriotiske angriber, Pieros Sotiriou, havde et forsøg mod Zenit-målet, mens russerne havde flere hjørnespark. Ingen af forsøgene var dog nærgående.

Hverken Zenit eller FC København spillede i et højt tempo, og derfor var der langt mellem chancerne. FCK var tæt på at strikke nogle fine ting sammen ved Zenit-feltet, men den sidste skarphed manglede dog, og det løb ud i sandet. Kort efter bankende Zenits’ Paredes bolden langt over FCK-målet.

Efter en langgaber af en første halvleg, var Zenit tæt på at bringe sig i front inden pausen. Et hovedstød fik sendt Zenit-angriberen Driussi alene mod FC København-målet, men en frelsende fod fra en vågen Pierre Bengtsson fik stoppet situationen helt inde i det lille felt. Derfor kunne de to hold gå til pause med stillingen 0-0 efter en første halvleg, der næppe går over i fodboldhistorien.

Chancerne udeblev også efter pausen. De første ti minutter efter pausen bød, ligesom første halvleg, på et par kontraangreb, der løb ud i sandet for begge hold. Efter 58 minutter kom kampens første scoring dog.

Zenit slog kontra, og efter lidt småspil rundt om det københavnske felt endte bolden ved Robert Mak. Mak afsluttede fra kanten af feltet, og bolden blev rettet af af Andreas Bjelland og trillede ind bag en prisgivet Stephan Andersen i FCK-målet.

Zenit stillede sig ned efter føringsmålet og overlod pladsen til FC København. Med tyve minutter igen var Robert Skov nærgående, da han forsøgte fra en spids vinkel efter et hjørnespark.

FC København fortsatte med at presse på i kampens afslutning. Med fem minutter igen fik indskiftede Jonas Wind FCK's største chance i kampen, da han inde i feltet hamrede på kassen. Afslutningen sad dog lige på Zenit-keeper Lonev.

FC København-presset gav ikke noget udbytte, og Zenit sejrede derfor med 1-0. FC København lever dog stadig i Europa League, da Slavia Prag indkasserede et 0-2 nederlag i Bordeaux. Dermed er Zenit i front af gruppen med 11 point, Slavia Prag følger med syv point, mens FCK ligger på tredjepladsen med fem point.

FCK møder i sidste runde Bordeaux, der med fire point igen er i spil til avancement.