• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Europa League Oliver Okstrøm

FCK holdt længe liv i håbet mod United: Færdige efter forlænget spilletid

Foto: Getty Images

Der skulle forlænget spilletid til, da Manchester United gik videre til Europa League-semifinalen efter en sejr på 1-0 over FC København.

Af Oliver Okstrøm

FC København leverede mandag aften en stærk indsats mod Manchester United, hvor de tvang dem ud i forlænget spilletid, hvorefter det alligevel endte med et nederlag på 0-1 for den danske hovedstadsklub.

Som kampen udviklede sig var FC København-spillerne særdeles godt med, og i begyndelsen af kampen var det også københavnerne, der var farligst og kom til et par muligheder foran Romero i United-målet.

Dog gik bolden ikke ind. Det gjorde den derimod for Ole Gunnar Solskjærs tropper, da Mason Greenwood lige inden pausen sparkede bolden i kassen via den fjerneste stolpe.  Marcus Rashford fik også bolden over stregen efter pausen, men fælles for dem begge var, at de blev annulleret for offside. 

Læs også:Fabregas og internettet hylder FCK-stjerner: "Hent ham i stedet for Sanc...

Det betød dog ikke, at FCK var omdannet til statister på banen i Köln. Tværtimod. Efter lidt mere end en times spil diskede Rasmus Falk op med en dribling, som Fernando Redondo ville være misundelig på, hvorefter han spillede Jonas Wind helt fri foran mål. I stedet for at sparke selv, så spillede han den videre til Bryan Oviedo, som fik sit skud blokeret.

Men som minutter gik uden at resultatet på måltavlen blev ændret steg, så begyndte det mere og mere at ligne en ny stor europæisk aften for FCK, og da Varela gik i græsset inde i straffesparksfeltet var alles øjne rettet på kampens franske dommer, som vinkede afværgrende, selvom der var kontakt i situationen.

Og selvom United pressede lidt ekstra på til sidst for at få scoret og lukket kampen, så kunne de ikke komme uden om, at opgøret skulle videre i forlænget spilletid.

Læs også:Karakterer: Selv David de Gea klappede af suveræn FC København-spiller

Her blev det til en trist begyndelse for FCK, da Andreas Bjelland lavede straffespark på Martial efter bare tre minutter - og her var Bruno Fernandes sikker fra de elleve meter og scorede til 1-0. Det fik Solbakkens mandskab ikke modsvaret, og så endte kampen med den enlige scoring. 

Dermed er Manchester United videre til semifinalen, hvor de skal møde vinderen af opgøret mellem Wolverhampton og Sevilla.

Læs også:FCK får undskyldning fra minister efter verbalt angreb

---------------------------

Se FC København i den afgørende Europa League-playoff mod HNK Rijeka på Dplay med specialtilbud til Tipsbladets læsere. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus