Karakterer: FCK udkogt i den bulgarske gryde

Torsdag aften spillede FC København 1-1 på udebane mod Lokomotiv Plovdiv i Conference League-kvalifikationen. Her er karaktererne til Superliga-klubbens spillere og cheftræner.

Lokomotiv Plovdiv - FC København 1-1 (0-0)
1-0: 60’ Dimitar Iliev (Straffespark)
1-1: 74’ Pep Biel

Kamil Grabara - 3 bolde
Af de få chancer, som Lokomotiv Plovdiv havde i kampen, så Kamil Grabara godt ud i situationerne. Den polske målmand havde sikre hænder i sin indgreb i luften og ved jorden, men det var ikke, fordi han kom på overarbejde.

Kevin Diks - 2 bolde
FC København havde generelt godt styr på sin bulgarske modstander, men i offensiven var Kevin Diks en mangelvare. Den hollandske back fik ikke sat et så tydeligt aftryk på kampen, som tilfældet har været i 3F Superligaen på det seneste. Dog fremtvang han et straffespark med et kvarter igen, der dog ikke resulteret i en scoring.

Victor Nelsson - 2 bolde
I 1. halvleg var der ikke meget at se til i defensiven hos Victor Nelsson i Bulgarien, men til gengæld udstrålede han stor ro på bolden. Flere gange agerede han med succes spilfordeler med tværafleveringer til især Mohammed Daramy på venstrekanten, men også op centralt i banen. I 2. halvleg gik det dog galt for U21-landsholdsspilleren, da han begik straffespark efter en times spil. I slutminutterne gjorde han skaden god igen med en fremragende forsvarsaktion, der forhindrede hjemmeholdet i at score til 2-1.

Davit Khocholava - 3 bolde
På nær straffesparket havde den københavnske defensiv et godt tag på sin bulgarske modstander. Det var blandt andre takket være Davit Khocholava, som leverede en godkendt indsats.

Victor Kristiansen (ud 70.) - 3 bolde
Kristiansen viste sig godt frem i Bulgarien. Her havde venstrebacken næstsidste fod på kampens første chance til Kamil Wilczek, ligesom han også var flittig til at tage løb frem i banen. Dog manglede den sidste kvalitet, før aktionerne blev rigtig farlige. Defensivt kom han aldrig rigtig i problemer.

Jens Stage (ud 70.) - 2 bolde
FC København begyndte opgøret med Jens Stage på højre kant. Midtbanespilleren havde det svært i højresiden, men sporadisk dukkede han op i bulgarernes målfelt. Her blev det blandt andet til et par hovedstødsmuligheder, der desværre for ham røg over mål.

Carlos Zeca - 4 bolde
Trods den ekstreme varme lagde Carlos Zeca som vanligt en stor arbejdsindsats for dagen. Den græske midtbaneslider fik erobret en del bolde, men ved Lokomotiv Plovdivs store chance på overliggeren i 1. halvleg, så han en anelse passiv ud.

Rasmus Falk - 3 bolde
Med sine eksplosive løb og hurtige fødder var Rasmus Falk en af københavnernes boldsikre spillere på midtbanen. Falk var ofte spilbar og ville gerne have bolden, hvilket hjalp i opspillet.

Jonas Wind (ud 74.) - 2 bolde
Wind havde ikke sin bedste dag på kontoret. Landsholdsangriberen var ikke farlig foran mål og leverede generelt en ganske anonym indsats.

Mohamed Daramy - 4 bolde
Som vi så i den seneste Superliga-kamp mellem FC København og OB fandt Mohammed Daramy og Victor Kristiansen ind i et godt samarbejde i venstresiden. Daramy var i spilhumør og fik udfordret sin direkte modstander op til flere gange, hvorfor han var den eneste reelle trussel i offensiven for københavnerne.

Kamil Wilczek (ud 82.) - 1 bold
Ligesom Wind gjorde Kamil Wilczek heller ikke det store væsen af sig. Polakken havde svært ved at finde fodfæste i den bulgarske varme, og vejen til netmaskerne fandt han aldrig. Selv fra 11 meter-pletten brændte han, da Kevin Diks fremtvang set straffespark til københavnerne.

Indskiftere:

Pep Biel (ind 70.) - 3 bolde
Spanieren gav københavnerne nyt håb blot få minutter efter sin indskiftning. Spanieren tog ansvaret for at sparke frispark lidt udenfor bulgarernes målfelt, og med et godt spark sendte han bolden i netmaskerne til 1-1.

Pierre Bengtsson (ind 70.) - UB

Lukas Lerager (ind 74.) - UB

Rasmus Højlund (ind 81.) - UB

Træneren:

Jess Thorup - 3 bolde
Thorup og resten af trænerstaben i FC København var oppe imod hårde odds i form af den voldsomme varme i Bulgarien denne aften. Taget vejret i betragtning og muligheden for at gøre arbejdet færdigt i returkampen i Parken var Thorups gameplan ganske tilfredsstillende. Spillerne leverede ikke på topniveau, men indsatsen rakte til et uafgjort resultat, hvilket er et godt udgangspunkt forud for returkampen.