• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Europa League Oliver Okstrøm

Kent Nielsen advarer: Finnerne er svære at fange

Foto: Getty Images

Det bliver også en opgave for Silkeborg-holdet at finde den rette balance i Europa League-kvalfikationskampen mod Helsinki.

Af Oliver Okstrøm

Silkeborg spiller torsdag aften mod finske Helsinki i playoff-runden i kvalifikationen om at komme med i Europa League-gruppespillet. Derfor er der selvsagt tale om en stor dag for både truppen og hele byen, fortæller cheftræner Kent Nielsen.

Det sker i et interview på klubbens hjemmeside, hvor han også kommer ind på, hvad der skal til for at slå modstanderen ud.

- Vi har naturligvis studeret finnerne grundigt, og det er en disciplineret modstander, der er velorganiserede, meget rutinerede og svære at fange i ubalance, siger han og fortsætter:

- Samtidig har de mange dygtige spillere over hele banen, og de er gode til at sende hurtige omstillinger afsted. Især udmærker de sig med wingbacks med indlæg på højt niveau og en stærk angriber, der fungerer som en solid opspilsstation, men over hele linjen har de kvalitet, og vi skal lykkes på mange parametre, lyder det fra Kent Nielsen.

Når det kommer til deres egen tilgang til kampen, så peger han på, at Silkeborg er et ubekymret hold, som spiller med stor risiko. Men han er bevidst om, at det kræver omtanke at være på sådan en scene som torsdagen byder.

- Så der skal vi finde den rette balance uden at gå på kompromis med vores DNA, og vi skal også huske tålmodighed og være klar over, at det her afgøres over to kampe. Det kan give et andet mindset end i Superligaen, for der er ingen grund til at gå i panik, hvis vi fx er nede med 1-0, fortæller SIF-træneren.

Kent Nielsen peger endvidere på, at der også vil være en returkamp, og derfor skal de være opmærksomme på at dosere med, hvornår man skal satse - og hvornår man skal afsikre. Dog holder han fast i, at den identitet, som de har er noget, som de går ind til kampen med.

Til opgøret er Andreas Oggesen ude med læg-problemer, og så er både Alexander Lind, Gustav Dahl og Niclas Holm Pedersen ude med længere skader, oplyses det fra Silkeborgs side.

Forud for kampen er der desuden blevet åbnet for et Helenius-salg. Læs mere om det her.

Sommerens 20 største transfers i fodbold - klik her og se mere.

Har du styr på de danske hold og Europa? Hvis ikke, så tjek overblikket her

Her får du et overblik over alle sommerens til- og afgange i Superligaen.