Optakt: AC Horsens - OB
2016-02-18 09:18

Mægtige Manchester United gæster Herning torsdag - men er de nu også så mægtige? FC Midtjylland er ikke helt uden muligheder.

Kampfakta: 
Spillested: Arena Herning, Herning
Dommer: Ukendt
Kampstart: Torsdag klokken 19.00
På tv: 6'eren
Twitter: #eldk #byebyeunited
 
Holdnyt:
 
FC Midtjylland:
Det bliver sæsonens første gældende kamp for FC Midtjylland, der torsdag møder engelske Manchester United. Klubben fra Ikast og Herning har været igennem en række testkampe i opstarten, men reelt ved Jess Thorup ikke, hvor holdet står. Sidste testkamp endte med en 4-2 sejr over AC Horsens.

Det er bestemt ikke blevet nemmere af, at FCM har solgt Morten 'Duncan' Rasmussen og Erik Sviatchenko, hvor sidstnævnte var den klare leder på holdet, og hvor de begge bød ind med erfaring og ikke mindst kvalitet ved standardsituationer. Samtidig sidder Jakob Poulsen i karantæne til opgøret, og så er en del af rygraden fra holdet fjernet.

Til opgøret mod Manchester United er der en stor sandsynlighed for, at FC Midtjylland kommer til at mangle målmand Johan Dahlin, der har taget sine problemer med ind i foråret, ligesom Kristian Bak heller ikke agerer og spiller, som var han 100 procent. 100 procent sikkert er det, at Harmeet Singh og Petter Andersson ikke kommer i aktion. Førstnævnte er ikke spilleberettiget, mens sidstnævnte er skadet og formentlig færdig for sæsonen.

Spørgsmålene, som Jess Thorup må have, er dels, hvem der erstatter Erik Sviatchenko i midterforsvaret. Et godt bud er Nikolay Bodurov, der lader til at have vundet kampen om pladsen foran Patrick Banggaard. På midtbanen kan Thorup flytte Sisto ind centralt i stedet for karantæneramte Jakob Poulsen og bringe Rilwan Hassans hurtighed på kanten. Alternativt kan han bringe arbejdshesten Daniel Royer. I angrebet kan han vælge den rene angriber i Martin Pusic eller gå med Paul Onuachu, der dels er bedre til at holde i bolden, dels er en større trussel ved dødbolde.

Jess Thorup kan give debut til Nikolay Bodurov og Vaclav Kadlec.
 

Manchester United:
Den engelske klub Manchester United er sjældent gæst i Danmark, hvor klubben i UEFA-regi kun har været på besøg tre gange. Nu kommer den engelske storklub så igen til Danmark, og denne gang er det et såret mandskab, der kommer på besøg.

Klubben er aktuelt kun nummer fem i Premier League - seks point efter Manchester City på fjerdepladsen - og i lørdags blev det skuffende til et nederlag på 1-2 ude mod Sunderland. Mananger Louis van Gaal er under et voldsomt pres, og klubben begynder at kigge mere og mere seriøst på Europa League som en mulig titel, fordi vinderen af Europa League får billet til Champions League.

Det er en af grundende til, at Manchester United formentlig kommer i tæt på stærkeste opstilling, når klubben gæster Herning. Noget andet er, at Louis van Gaal er ramt af mange skader i truppen. Således melder uefa.com, at Antonio Valencia, Phil Jones, Marcos Rojo, Bastian Schweinsteiger, Luke Shaw, Guillermo Varela og Ashley Young alle er ude mod FC Midtjylland. Adnan Januzaj ventes også at være ude, mens Matteo Darmian rev sin skulder af led mod Sunderland og er ude af opgøret mod FC Midtjylland. Borthwich-Jackson er heller ikke i Louis van Gaals trup. Wayne Rooney og Marouane Fellaini er ikke rejst med til Danmark, hvilket øger FC Midtjyllands muligheder.

Det stiller Louis van Gaal i en dårlig position, og han kan knap stille med fire forsvarsspillere. Donald Love fik debut mod Sunderland - en 21-årig back. Spiller han fra start, vil det være et punkt på Manchester United-holdet, som FC Midtjylland nok vil teste. Offensivt kan det måske tænkes, at Louis van Gaal giver Memphis Depay chancen fra start, ligesom Ander Herrera kan få muligheden. De sad begge på bænken mod Sunderland.
 

Karantæne:

FC Midtjylland: Jakob Poulsen
Manchester United: Ingen
 
Bud på startopstillinger:
FC Midtjylland:

FC Midtjylland (4-1-4-1): Andersen - Rømer, Hansen, Bodurov, Novak - Sparv - Hassan, Olsson, Sisto, Kadlec - Pusic

Manchester United:

Manchester United (4-2-3-1): De Gea - Love, Smalling, McNair, Blind - Schneiderlin, Carrick - Lingard, Mata, Memphis - Martial

Profilen:
Hvis FC Midtjylland skal have succes i kampen mod Manchester United, kommer meget til at afhænge af den finske midtbanespiller Tim Sparv. Med Sviatchenko, 'Duncan' og Poulsen væk af den ene og den anden grund, kommer Tim Sparv til at få en nøglerolle. Han skal styre Midtjylland-holdet, ligesom han skal bryde Manchester Uniteds spil. Spiller Sparv en stor kamp, gør Midtjylland formentlig det samme.

Vidste du, at...:
FC Midtjyllands historik mod engelske hold i Europa er rigtig god, og i den statistik kan FCM finde trøst forud for kampen i Herning. To gange har FCM mødt Manchester City, og to gange har klubben mødt Southampton. FCM ekspederede Southampton ud af Europa League-kvalifikationen med uafjort ude og sejr hjemme i denne sæson, mens FCM faktisk vandt i Manchester mod City tilbage i 2008, mens det i returopgøret i Herning blev til et 0-1 nederlag og senere et exit via straffesparkskonkurrence. Dermed hedder den to sejre, en uafgjort og et nederlag mod engelske hold.
 
Dom:
Selv om det er et Manchester United-hold, der har problemer i den hjemlige liga, er det stadig et stærkt fodboldhold, og FC Midtjylland har flere spørgsmål end svar i øjeblikket. Kan især Erik Sviatchenko og Jakob Poulsen erstattes til opgøret? Hvordan er kampformen? Det kan sagtens blive en taktisk affære, og så kan FC Midtjylland måske få et mål i løbet af anden halvleg, hvis man kan holde det tæt. Det vil være ønskescenariet. Umiddelbart tror vi dog, at FCM får problemer blandt andet fordi, at Superligaen ikke er gået i gang, og vi tror, at Manchester United scorer kampens eneste mål i anden halvleg.

 

SENESTE NYT...
OP | NED

AFSTEMNING

Hvor god er Christian Eriksen lige nu?