• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Europa League Kenneth Jensen

Optakt: Viktoria Plzen - SønderjyskE

Foto: Getty Images

SønderjyskE skal forsøge at lave en overraskelse og gå videre fra mødet med det tjekkiske mandskab.

Af Kenneth Jensen

Kampfakta:
Kampstart: Torsdag klokken 18.00
Spillested: Doosan Arena, Plzen
Dommer: Donatas Rumšas, Litauen
På TV: 3+
Hashtag: #eldk

Holdnyt:
Viktoria Plzen:
Ligesom den danske modstander træder tjekkiske Viktoria Plzen først ind i 3. runde af Europa League-kvalifikationen, og det gør mandskabet, fordi det røg ud af Champions League-kvalifikationen med et nederlag til AZ efter forlænget spilletid.

Nu er fokus på at kvalificere sig til Europa League-gruppespillet for sidste sæsons nummer to i Tjekkiet, og det kommer til opgøret mod SønderjyskE med en solid og stærk stamme af spillere bestående primært af tjekkere. Blandt andre den rutinerede venstre back David Limbersky, der er fyldt 36 år og har 40 landskampe på cv'et.

I den hjemlige liga går det også godt for Viktoria Plzen, der efter fire runder ligger på tredjepladsen med tre sejre og et nederlag.

SønderjyskE skal have styr på angriber Jean-David Beauguel, der har scoret tre gange i de første fire ligakampe. Han er kommet godt fra land i den nye sæson.

SønderjyskE:
Der er meget at glæde sig over i SønderjyskE, for det er nye og spændende tider i Haderslev-klubben. Ikke nok med at man tager hul på et europæisk eventyr i udekampen mod Viktoria Plzen - man er også lige blevet opkøbt af den amerikanske familie Platek, der formentlig kommer til at poste flere penge i klubben, så man kan øge budgettet i SønderjyskE.

Læs også:Tipsbladets chefredaktør om SønderjyskE-salg: En vaccine mod nedrykning

Nederlaget til Vejle Boldklub er kun et par dage væk, men alligevel virker det som en evighed. SønderjyskE er med ny ejer, og samtidig tager man altså hul på Europa-kvalifikationen.

Ingen tvivl om, at det danske mandskab er underdog til opgøret, der spilles i Tjekkiet, men det er ikke uden muligheder mod tjekkerne. Kommer man fra opgøret i 3. runde af kvalifikationen med en sejr, venter en ny udekamp mod enten Hapoel Beer-Sheva eller Motherwell. Svært, men ikke umuligt.

Til ogøret er SønderjyskE fortsat uden en skade Marc Pedersen, men Jeppe Simonsen er tilbage i kamptruppen.

Karantæne:
Viktoria Plzen: Ingen
SønderjyskE: Ingen

Bud på startopstillinger:
Viktoria Plzen (4-3-3): Hruska - Havel, Hejda, Brabec, Limbersky - Kacer, Kalvach, Cermak - Ba Loua, Beauguel, Kopic

SønderjyskE (5-4-1): Thomas - Bah, Gartenmann, Kanstrup, Banggaard, Dal Hende - Hassan, Ekani, Albæk, Eskesen - Jacobsen

Læs også:Var Pavlovic et flop i FCK? Jeg kan ikke acceptere, der bliver grinet hånligt

Profilen:
Det er værd at holde øje med kantspiller Adriel Ba Loua, der er driblestærk og er startet godt i sin nye klub med to scoringer og en assist i de første fire ligakampe. Ba Loua har en fortid i Vejle Boldklub, hvor han spillede masser af kampe fra sommeren 2016 til sommeren 2018, men han slog aldrig helt til på det danske hold, der havde lejet ham i Mimosas.

Vidste du, at..:
SønderjyskE var for fire år siden meget, meget tæt på et Europa League-gruppespil, da det danske mandskab nåede frem til playoffrunden, hvor man mødte tjekkiske Sparta Prag. Efter 0-0 i Danmark, kom SønderjyskE foran med 2-0 i Prag. Dermed var holdet meget tæt på gruppespillet, men mandskabet kunne ikke holde stand, og fem minutter før tid scorede Sparta Prag til slutresultatet 3-2. Går det mon bedre denne gang i Tjekkiet?

Dom:
De startede så godt med en sejr på 2-0 hjemme over FC Midtjylland, men SønderjyskE kom godt nok tilbage på jorden søndag, hvor det endte med et nederlag på 1-4 ude mod Vejle. Hvilket SønderjyskE-hold møder op i Tjekkiet?

Hvis det er det hold, der slog de danske mestre, er der gode muligheder for SønderjyskE, men er det holdet, der tabte til Vejle, er det svært at se, hvordan de skal kunne gøre noget mod Viktoria Plzen.

Det er en god modstander, de møder, SønderjyskE, og vi tror også, at det bliver en lidt for stor mundfuld for holdet fra Haderslev. 2-0 til det rutinerede tjekkiske mandskab.

Tidligere indbyrdes kampe og form:

Læs også:Ekspert: FC Nordsjælland-komet kan koste langt over 100 millioner

Læs også:Lionel Messi i Herning: Så sandsynlig er nedrykning for Superliga-klubberne

Læs også:FCM-trup til Champions League: Superliga-topscoreren siet fra igen

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling

Superliga

Mere Superliga

Fokus