• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Europa League Mads Bye Marboe

Ståle før United: Stor fordel at det afgøres over én kamp

Foto: Getty Images

Det giver Ståle Solbakken håb, at Europa League-kvartfinalen mod Manchester United skal afgøres over blot en enkelt kamp.

Af Mads Bye Marboe

Coronavirussen har udskudt sæsonafslutningen, og det betyder, de sidste kampe i Champions League og Europa League bliver afgjort over blot én kamp.

I Europa League betyder det, at kvartfinale, semifinale og finale spilles på neutral grund i Köln, og det gælder naturligvis også for FC København, der mandag aften møder mægtige Manchester United.

Søndag formiddag flyver københavnerne til Tyskland, og her venter en optakt, der ikke afviger fra det normale, selv om formatet er ændret markant.

- Ja, vi forbereder os helt, som vi plejer til en europæisk kamp, og vi er som altid godt forberedte på modstanderen, indleder Ståle Solbakken over for klubbens hjemmeside og uddyber:

Læs også:FCK-keeper før United-brag: Underdog-rollen passer os godt

- Vi skal møde det bedste Premier League-hold efter coronapausen og har blandt andet set, hvordan de slog LASK 5-0 med et B-hold, så uanset hvem de stiller med, har vi naturligvis stor respekt.

At det hele ikke bliver afgjort over to kampe ser nordmanden værende en stor fordel for FCK.

- Det er dog kun én kamp over 90 minutter, så alt kan ske, men selvfølgelig er de meget store favoritter, og vi skal være opmærksomme på de mange facetter, de har i deres spil. De har mange hurtige spillere, de spiller hurtigt, og de er gode på kontra, efter Bruno Fernandes kom, og de kombinerer også meget hurtigt omkring feltet. Så der er meget, du kan blive nervøs for, men vi må holde os til vores egen plan og se, hvor langt det kan bringe os.

- Det er dog en stor fordel for os, at det afgøres over én kamp på neutral grund og uden tilskuere, end hvis vi skulle møde dem både ude og hjemme.

Læs også:Parken-nedjustering får ingen betydning for Solbakkens budget

Ikke desto mindre kommer det til at kræve en mere eller mindre perfekt præstation, hvis de danske vicemestre skal gøre sig håb om at spille sig videre til semifinalerne.

- Der er så mange aspekter, der kan få betydning, og generelt er vi nødt til at spille tæt på det perfekte i alle henseender. Men det gælder bl.a. om ikke at miste bolden i områder af banen, hvor de kan slå kontra, fordi de har så mange hurtige spillere. Og så skal vi naturligvis være bundsolide i alle faser af spillet.

Solbakken påpeger slutteligt, at Final Eight-stævnet minder om slutrunde - og det medfører godt fjernsyn.

- Det at være en del af denne Final Eight-slutrunde minder lidt om at være til en EM- eller VM-slutrunde, hvor alle holdene mødes i det samme land. Så selv om der ikke kommer tilskuere, så er det godt fjernsyn. Vi risikerer jo kun at spille én kamp, men vi vil i hvert fald gøre, hvad vi kan på mandag, for at nå videre.

Læs også:Medier: Göztepe vil have Mikkel Kirkeskov

Læs også:Bayern-træner kan skrive sig ind i eksklusiv klub mod Chelsea

---------------------------

Se OB - FC Nordsjælland og Randers - AGF i weekendens Superliga på Dplay med specialtilbud til Tipsbladets læsere. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus