Tjekkerne fra Slavia Prag havde tjek på FC København

Slavia Prag snuppede en 1-0-sejr, da de var på besøg hos FCK i Europa League torsdag aften.

FC København var torsdag i kamp i Europa League, hvor de mødte Slavia Prag i Parken. Her blev det til et nederlag på 0-1 for danskerne, som havde svært ved at få åbnet op for tjekkernes forsvar.

Men inden kampen blev sat i gang var der en tydelig hilsen og hyldest til Carlos Zeca via en flot tifo. Midtbanespilleren var nemlig ramt af karantæne til kampen efter at have fejret Robert Skovs sejrsmål i Bordeaux i runden før sammen med fansene.

Da første halvleg blev sat i gang var det københavnerne, der havde mest at byde ind med i de første 45 minutter. Her var det særligt Dame N'Doye, der havde en mulighed, som man før har set ham score på.

Efter et indlæg fra venstresiden steg han op over de tjekkiske spillere og headede bolden mod venstre stolpe, men bolden gik forbi mål. Derudover var Robert Skov også lige ved at komme til en afslutning tæt på mål, ligesom Jan Gregus havde et giftigt langskudsforsøg, der gik lige forbi mål.

I anden halvleg ændrede kampen hurtigt karakter, da Slavia Prag kom foran. Det skete allerede i første minut efter pausen, hvor gæsterne kom frem på højresiden, hvor det ikke lykkedes for Pierre Bengtsson at lukke ned for Coufals indlæg, der kom frem til Matousek, der kom ind mellem FCK-forsvarerne og scorede Slavias føringsmål.

Nu var det FC København, der virkelig kunne bruge en scoring, men den tjekkiske hovedstadsklub lurede hele tiden på chancen for at slå til igen, og det var da også lige ved efter 64 minutter, da Traore blev spillet fri inde i feltet. Hans boldbehandling manglede dog lige det sidste, og han valgte til sidst at forsøge at filme sig til et straffespark.

Kampens italienske dommer Banti har sandsynligvis set prøver af den slags i Serie A et par gange eller to, og han kunne derfor hurtigt gennemskue Oscar-præstationen og gav ham gult kort for forsøget.

FC København forsøgte på flere måder at få vendt kampen rundt, hvor Pieros Sotiriou eksempelvis var lige ved at komme uden Prag-klubbens målmand, der bravt kastede sig ned i bolden og cypriotens fødder. Mere blev det ikke til i en slutfase, hvor Slavia havde deres muligheder, og københavnerne måtte dermed indkassere et sjældent europæisk nederlag i Parken.

Kampens resultat betyder, at FC København er på tredjepladsen i gruppen, hvor det lykkedes Zenit at vinde med 2-1 over Bordeaux i den anden kamp. Derfor er Zenit på syv point, Slavia Prag er på seks, mens FCK er på fire og Bordeaux har et rundt nul.

Næste runde af gruppespillet byder på de samme kampe - de bytter bare rundt på, hvem der er på ude- og hjemmebane.