Video : Tipsbladet
Generelle

Afsløring: Morten Karlsen scorer to år

Tipsbladet kan nu afsløre, at den danske succestræner Morten Karlsen fortsætter eventyret i USA.

Morten Karlsen har gang i lidt af et eventyr i Orange County, som han siden den 1. maj har været midlertidig cheftræner for.

Det har været en kæmpe succes, hvor man har scoret et pointgennemsnit på to i de 27 kampe, som Morten Karlsen har stået i spidsen for holdet, der spiller i USL - den næstbedste række i USA.

Og derfor bliver han nu belønnet ifølge Tipsbladets oplysninger. Som vi forstår det, er parterne meget tæt på at forlænge samarbejdet, så Morten Karlsen bliver klubbens cheftræner i de næste to år.

For snart en måned siden talte Tipsbladet med Orange County-chefen, og her var håbet, at man kunne finde frem til en fælles fremtid.

- Jeg er glad for at være her, og har haft et godt første år, hvor jeg har været med til at få vendt tingene i en positiv retning. Så min forventning og forhåbning er, at det sker inden længe.

Det ser nu ud til at blive en realitet, så Morten Karlsen, der i februar blev ansat som assistenttræner i klubben under Richard Chaplow, nu skal føre holdet frem mod nye højder som permanent cheftræner.

Et fantastisk år
Orange County har været i USL i syv år, og i 2021 opnåede man den ultimative bedrift ved at vinde mesterskabet under Richard Chaplow med blandt andre danske Thomas Enevoldsen på holdkortet.

Det efterfølgende år faldt tingene fra hinanden, hvor man rodede rundt i bunden af tabellen. Derfor var Richard Chaplows snor kort gående ind til denne sæson. Og da man kun vandt to ud af de første ti kampe, fik han sparket.

- Det handlede om at få stabiliseret det hele efter skiftet. Der manglede noget selvtillid og en del struktur, og det synes jeg, at vi har fået. Vi ramte en rigtig god periode med en masse sejre, og nu har vi sat os selv i en position, hvor det ser godt ud. Var vi blevet spurgt den 1. maj, om vi ville være lykkelige for at være her, hvor vi er nu, så ville vi svare "ja," sagde Morten Karlsen til Tipsbladet i september.

Nu er man i en position, hvor man har kurs mod endnu et mesterskab. Man sikrede sig andenpladsen i den vestlige konference og møder natten til søndag Phoenix Rising. Sejrer man, venter vinderen af Sacramento Republic og San Antonio, inden USL-finalen mod vinderen fra øst.

Store drømme og ambitioner
44-årige Morten Karlsen har en fortid som aktiv fodboldspiller, hvor han særligt vil blive husket for sine mange år i FC Nordsjælland. Efter karrierens afslutning i HB Køge i 2014 har han kastet sig over trænergerningen.

Først var han cheftræner i fire år for FC Nordsjællands U19-hold. Bagefter prøvede han for første gang kræfter med cheftrænerposten på et førstehold, da han skiftede til HB Køge i 1. division.

Inden Morten Karlsen rykkede til Orange County på den amerikanske vestkyst, var han assistenttræner under David Nielsen i AGF, ligesom han også har været scout for det danske herrelandshold.

Nu får han efter alt at dømme mere hår på cheftræner-brystet i Orange County, men der gemmer sig også en drøm i hans mave om at vende hjem og slå igennem som chef i Danmark.

De drømme må dog vente lidt med at blive indfriet. Nu er alt fokus på eventyret i USA, og det bliver de ved med i de kommende år.