• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:

Den tidligere FC København-spiller Ailton Almeida skifter APOEL Nicosia ud med den russiske klub Terek Grozny.

Af Simon Møbjerg Sørensen

Ailton Almeida var kun i glimt en succés i FC København, og han blev for to år siden solgt til den cypriotiske topklub APOEL Nicosia. Her blev Ailton en stor succes og var med til at føre cyprioterne til en højst overraskende kvartfinale i Champions League, hvor de røg ud til Real Madrid.

Russiske Terek Grozny har formentlig fulgt med i de opgør, for de køber nu Ailton Almeida for 2,2 millioner euro - godt 16 millioner kroner. Den cypriotiske klub bekræfter på sin hjemmeside, at de har accepteret buddet, og at de må klare sig uden Ailton, når de sparker den nye sæson i gang i aften hjemme mod Doxa Katokopia.

Terek Grozny er hovedstadsklubben i den krigshærgede russiske provins Tjetjenien, hvor Ramzan Kadyrov er præsident og enerådig diktator. Han ejer desuden fodboldklubben Terek Grozny og bliver altså chef for 27-årige Ailton Almeida.

I januar 2011 ansatte Kadyrov den storsatsende klub den hollandske legende Ruud Gullit som træner, men godt et halvt år efter var han fyret igen, og nu er det den tidligere sovjettiske og russike landsholdsspiller Stanislav Cherchesov, der styrer begivenhederne fra Tereks trænerbænk. Og det gør han godt for tiden. Klubben ligger nemlig nummer to i den russiske liga - á point med førende Zenit Skt. Petersborg.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020