Ajax har Europas bedste akademi
Illustration
Generelle

Ajax har Europas bedste akademi

En schweizisk undersøgelse viser, at Ajax er den klub, der producere flest talenter til europæisk topfodbold. Partizan Beograd og Barcelona følger på en anden- og tredjeplads.

Ajax’ fodboldakademi er den klubber der leverer de fleste topspillere i Europa. 

Det viser en schweizisk forskning, der i øjeblikket har registreret 69 spillere, der har deres fodbolduddannelse fra Amsterdam, og som samtidig spiller i den bedste liga i et europæisk land.

Ajax scorede dermed bedre end Partizan Beograd på andenpladsen med 66 spillere. 

Herefter følger Barcelona på tredjepladsen med 61 spillere.

Ajax afviger også fra den generelle tendens i europæisk fodbold. Den geninvesterer i uddannelse, mens andre klubber bruger deres penge på at ansætte flere og flere spillere, skriver forskerne hos Football Observatory.

- Færre penge bliver brugt af dårligt forvaltede klub, især i den sydlige og østlige del af Europa, siger forskeren Rafaele Poli ifølge Algemeen Dagblad. 

Ajax bruger årligt 45 millioner kroner på de unge.

Ajax-spillere, der har sin uddannelse fra klubben, skifter ofte til de udenlandske klubber, mens Barcelona lykkes bedre med holde på talenterne. 

Klubber som Arsenal og Bayern München scorer relativt lav i opgørelsen. Således har London-klubben blot 36 rundt om i europæiske topligaer, meget lig Bayern München.