• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Jacob Quvang

Avis: Brøndby har tjent kassen i Europa

Foto: Lars Rønbøg / Getty Images

Brøndby, FC Midtjylland, FC København og Randers har nydt særdeles godt af de europæiske gruppespil.

Af Jacob Quvang

Fire danske hold har gennem efteråret været med i Europa League- og Conference League-gruppespillet, og det har de nydt virkelig godt af.

Det viser en opgørelse, som Ekstra Bladet har lavet forud for torsdagens afsluttende gruppekampe. Her står de fire danske hold til at have tjent tæt på en kvart milliard kroner, og de danske mestre fra Brøndby er naturligvis topscorer i den forstand, at klubben nåede at spille Champions League-kvalifikation. 

Bare det at møde Red Bull Salzburg kastede 37,5 millioner kroner af sig. I alt har Brøndby tjent 92,7 millioner kroner ifølge Ekstra Bladet.

Herefter kommer FC Midtjylland, som har nydt særdeles godt af deltagelsen i Europa League-gruppespillet. 

FC København og Randers kan ikke prale af at have tjent tilnærmelsesvis lige så meget, og ud fra FCK-standarder, er det et klart hak nedad. Der vil dog alligevel være jubel i Randers, for UEFA's nye turnering Conference League, der er markant nemmere for Superliga-klubberne at kvalificere sig til, har kastet et pænt millionbeløb af sig. Derfor må det også ærgre AGF noget så grusomt, at man i sommer blev slået ud af et nordirsk hold i netop den turnering.

De samlede indtægter vil naturligvis passere en kvart milliard, hvis de danske hold formår at nå længere i turneringerne. Det afgøres torsdag aften. 

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020