• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Lars Gram-Hanssen

Benzema aflyttet: De kommer til at pisse på ham

Foto: Getty Images

I dag indledes retssagen om afpresningen af Mathieu Valbuena, hvor Karim Benzema er blandt de anklagede.

Af Lars Gram-Hanssen

Karim Benzema kom tirsdag på tavlen i Real Madrids 5-0-sejr over Shakhtar Donetsk, men det er absolut ikke alt, der kører på skinner for den franske stjerneangriber i disse dage.

Onsdag indledes der således en retssag i Versailles, hvor Karim Benzema er blandt de anklagede i den meget omtalte afpresningssag, der involverer den tidligere franske landsholdsspiller, Mathieu Valbuena. 

Benzema er én ud af fem personer, der er anklaget for at have afpresset Valbuena, idet de anklagede angiveligt var i besiddelse af en sexvideo, hvor Valbuena optrådte. Benzema var tirsdag aften i Ukraine for at spille Champions League-fodbold, og ifølge RMC Sport er det uvist, om Real Madrid-stjernen møder op i retten onsdag. Valbuena vil dog være til stede, lyder det.

Rådgivning eller afpresning?
Tirsdag kom det frem, at Karim Benzema risikerer fem års fængsel i sagen, og ifølge RMC Sport afhænger Real Madrid-stjernens skæbne af rettens fortolkning af forløbet, hvor Benzema ringede til Valbuena. For var der tale om rådgivning eller afpresning?

- Pas på, Math (Valbuena, red.), de her folk er hårdkogte kriminelle, lød det således angiveligt fra Benzema i et af opkaldene. 

Mathieu Valbuena gav dog udtryk for, at han 'følte [sig] behandlet som en idiot'. Efter dette opkald til Valbuena ringede Karim Benzema så op til barndomsvennen Karim Zenati, der fungerede som en mellemmand for afpresserne. 

- Han tager os ikke seriøst, lød det i opkaldet, som politiet lyttede med på, fra Benzema til Zenati.

Ifølge anklagerne er det ordet 'os', der beviser, at Benzema var aktivt involveret i afpresningen af Valbuena. 

Lavede sjov med Valbuena
I den aflyttede samtale gjorde Benzema og Zenati samtidig grin med Valbuena. 

- Vi er her for at få det praktiske på plads. Hvis han ikke ønsker vores hjælp, så må han kæmpe med piratfiskene, lød det fra Zenati i opkaldet, mens Benzema påpegede, at Valbuena ville 'blive bombarderet med tomater' (offentligt ydmyget, red.), hvis sexvideoen blev offentliggjort. 

- De kommer til at pisse på ham, lød det endvidere fra Benzema. 

Ifølge RMC Sport fastholder Real Madrid-stjernen, at hans eneste hensigt var at hjælpe Mathieu Valbuena med at undgå, at videoen blev offentliggjort. 

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020