• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Kenneth Jensen

Bombe: Europæisk superliga meldes på vej - kan blive dødsstødet til CL

Foto: Getty Images

Engelske Sky Sports skriver, at der kan være en kæmpe europæisk udbryderliga på vej. Den kan ende med a give Champions League et dødsstød.

Af Kenneth Jensen

Flere af de største klubber i Europa kan være på vej med en ny udbryderliga, der ifølge Sky Sports bliver støttet af FIFA og kan få indflydelse på de nuværende euroæiske turneringer, som vi kender dem.

Liverpool og Manchester United er to af de hold, der står til at deltage i turneringen.

En form for superliga blandt de bedste klubber i verden er der før blevet talt om, og planerne har også tidligere været langt med klubber som Real Madrid i spidsen.

Og nu ser det for alvor ud til, at der sker noget, for Sky Sports fortæller, at nye planer er langt og snart kan blive offentliggjort.

Det skal dreje sig om en eurpæisk superturnering, hvor de 16-18 bedste og største klubber i Europa er samlet. Der skal være hentet over fire milliarder kroner ind, som skal hjælpe med opstarten af turneringen, der ifølge det engelske medie ventes at blive med deltagelse fra klubber i England, Frankrig, Tyskland, Italien og Spanien.

Klubberne skal - formentlig - mødes i et ligasystem - ude og hjemme - så det ender altså med mange, mange europæiske kampe, hvilket reelt også betyder, at UEFA kan vinke farvel til Champions League, som man kender turneringen i dag. Ifølge mediet ønsker UEFA ikke at kommentere på historien, og det er uvist, om unionen er involveret i FIFA og topklubbernes planer.

Turneringen kan ende med allerede at starte op i 2022, og ifølge Sky Sports er Liverpool og Manchester United to af de hold, der har været med til at udforme planerne.

Hvis en sådan turnering kommer på plads, ændrer den fuldstændigt fodboldlandskabet, som man kender det i dag. I stedet bevæger fodbolden sig mere over i den måde, amerikanerne har bygget sport op med franchises, hvor det ikke er muligt at rykke ud, men hvor det er lukkede selskaber, man deltager i. Værd at bemærke er naturligvis, at både Manchester United og Liverpool er ejede af amerikanere.

Ifølge Sky Sports vil de klubber, der er med til at udforme og starte turneringen, være udelukket fra at kunne rykke ned i 20 år, men mere om hvordan den egentlige turneringsstruktur hænger sammen, fremgår ikke.

Det engelske medie skriver videre, at den euroæiske superliga ikke bliver et brud med klubbernes hjemlige turneringer, men den står altså alt andet lige til at smadre de europæiske turneringer, som vi kender dem.

Historien kommer i øvrigt i kølvandet på, at både United og Liverpool har forsøgt sig med et forslag om at få Premier League ned på 18 hold, hvor top seks-holdene reelt kunne bestemme det hele. Forslaget blev nedstemt.

Hverken FIFA, UEFA, Manchester United eller Liverpool har ønsket at kommentere.

Superliga

Optakt: Atalanta - FC Midtjylland

De danske mestre har fortsat ikke fået point i Champions League-gruppespillet og er i fare for at ende uden noget som...

Mere Superliga

Fokus