Video : Tipsbladet
Generelle

Dansk klubejer forgældet - kan ende i tvangssalg

Fremad Amagers ejer, Lars Hein, har en stor personlig milliongæld til Skattestyrelsen, som kan ende med, at 2. divisionsklubben bliver solgt. Det vurderer en ekspert på området - på den anden side forsikrer Lars Hein, at der er tale om en fejl, som lige nu er i gang med at blive udredt.

Problemerne i Fremad Amager har de seneste måneder været ganske velbeskrevet her på Tipsbladet.

Manglende betalinger til en lang række kreditorer, som endte i at klubben erklærede sig insolvent, og uro på de indre linjer har præget amarkanerne, der er en del af nedrykningsspillet i 2. division.

Nu er der så på ny ugler i mosen i den stormombruste klub.

Mere præcist er det klubbens ejer, Lars Hein, der i en dugfrisk tingbogsattest, som Tipsbladet er i besiddelse af, hæfter for tre ting i sin bolig. Et pantebrev, et ejerpantebrev og noget mere iøjnefaldende et udlæg på 83.586.843, der er tinglyst af Skattestyrelsen.

Og hvad pokker betyder det så, hvis et almindeligt menneske skal kunne forstå det?

- Det vil sige, at Skattestyrelsen får en sikring i hans ejendom. På den måde får panthaverne og udlægshaverne deres penge først ved et salg af boligen, siger Nikolaj Linneballe, partner i Knop & Co Advokater og medlem af Advokatrådet, til Tipsbladet.

Lars Hein ejer og har ejet Fremad Amager siden oktober sidste år gennem selskabet Salescorp Denmark. Men i udgangspunktet får en personlig gæld på lidt over 83,5 millioner kroner ikke konsekvenser for driften af Fremad Amager.

Det kan det dog ende med, fortæller Nikolaj Linneballe.

- Ejerskabet af Fremad Amager kan blive påvirket af, at han kan blive tvunget til at sælge sine aktiver for at dække gælden til Skat. Hvis Skat siger, at de 83,5 millioner kroner skal betales, så må man jo se på, hvad han ejer for at kunne dække den gæld.

Og her har Lars Hein eksempelvis Salescorp, der er selskabet bag Fremad Amager, som vil kunne ende i et tvangssalg, hvis Skat indkræver beløbet på 83.586.843.

Foto: Alamy

Lars Hein maner til ro
Tipsbladet har været i kontakt med Lars Hein, der i et skriftligt svar maner til besindighed, da Skat ifølge ham har begået en fejl.

- Jeg kan afsløre, at det bestemt ikke er nogen rar situation. Ligesom flere selskaber oplever for tiden, som man kan læse om i landets medier, handler dette om en sag med Skat, som har truffet en meget hurtig og fejlagtig afgørelse.

- Vi har arbejdet hårdt og har indleveret et større dokumentationssæt, som også viser, at tallet, som vi desværre nok ender med at måtte betale, er en brøkdel af det, som skat i første omgang har antaget. For eksempel har Skat besluttet, at vores kreditnotaer i selskabet er en indkomst for mig personligt, som jeg derfor beskattes af - bare for at fortælle niveauet og hvor vanvittigt, det er.

Lars Hein vil ikke komme nærmere ind på, hvorfor Skat har taget et udlæg på lidt over 83,5 millioner i hans ejendom, men han slår fast, at beløbet ifølge ham bør være markant lavere end det, der står oplyst i tingbogsattesten.

- At beløbet ikke ender i nul skyldes blandt andet, at man er gået langt tilbage, og at bilagsdokumentationen ikke har været mulig at fremskaffe 100 procent. Men det er helt, helt, helt andre og lavere beløb (som Lars Hein mener, at han skylder, red.). Vi har en fin dialog med Skat herom skal siges.

Lige nu afventer Lars Hein en tilbagemelding fra Skat på det materiale, som han har indsendt. Indtil da fortsætter ambitionerne og planerne med Fremad Amager, som de hele tiden har gjort.

- Planen er uændret omkring, at Fremad Amager som fortsat ud fra vores plan i starten af 2025 bliver helt gældfri. Vi har haft det hårdt under overtagelsen, som forventeligt var en investering på fem millioner kroner. Vi skulle blot redde klubben, og efterfølgende ville 80 procent blive overtaget af andre tæt knyttet til klubben.

- Det er endt et helt andet sted på langt over 30 millioner kroner, som man også kan udlede af regnskaberne. Heldigvis har vi dog betalt en masse kreditorer deres penge inklusiv Skat, hvor Fremad Amager havde oparbejdet en gæld på over 6,5 millioner, som nu er reduceret med cirka 85 procent.

Lars Hein forsikrer, at omkostningerne frem mod 1. juli vil falde yderligere. Adskillelsen fra akademiet AC Amager Academy, som træder i kraft 1. juli, får også indvirkning på det. Driften af AC Amager Academy stod Fremad Amager for, men fra 1. juli bliver det Boldklubben Fremad Amager og B1908, som sammen står for at køre det videre.

Foto: Alamy

Udfordringer flere steder
Allerede tilbage i januar kunne Tipsbladet fortælle, at Fremad Amager havde udeståender til en lang række kreditorer. Det talte tidligere ansatte, som minimum én dansk klub og manglende betaling af agenthonorarer - beløb på flere 100.000 kroner.

Gælden betød, at klubben erklærede sig insolvent og siden mistede retten til at indgå kontrakter med nye spillere. Et påbud der fortsat gælder ifølge Divisionsforeningens hjemmeside.

Siden har Tipsbladet også afsløret, hvordan en kreditor har startet processen omkring en konkursbegæring, alt imens uroen har hersket på de indre linjer med en spillertrup, der har været stærkt utilfreds med cheftræner, Carit Falchs, arbejdsgang.

Efter et ildebefindene i sit hjem er Carit Falch nu sygemeldt, og ind er i stedet kommet Christian Iversen som hans midlertidige afløser. Den ansættelse er heller ikke sket uden virak.

Christian Iversen ejer nemlig den ene halvdel af agentfirmaet NextStep Sports Management, mens han gennem et andet selskab, JCR Holding, ejer 49 procent af den svenske klub AFC Eskilstuna, som han iøvrigt også er administrerende direktør i.

Ifølge hovedpersonen selv overtræder han dog ikke nogle af gældende regler på området, selvom det læner sig op af en interessekonflikt. Det har han dog afvist overfor Bold.

- Hvis jeg nu havde haft en agentlicens, kunne det være, at det kunne åbne op for et andet regelsæt, men i og med at jeg laver konsulentarbejde for virksomheder, er det ikke et problem, og det har UEFA heldigvis bekræftet over for mig. Og ellers havde jeg selvfølgelig ændret det.

Fremad Amager er en del af nedrykningsspillet i 2. division, som man topper med 29 point, efter man i weekenden sejrede over FA 2000.