• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Anders Dehn

Braithwaite til Barcelona: Her er 10 af historiens mærkeligste danske transfers

Foto: Getty Images

Tipsbladet.dk gennemgår 10 af historiens mest overraskende danske klubskifter.

Af Anders Dehn

Nogle tog et stort spring op i karrieren, nogle et skridt ned, og andre endte i et fjernt hjørne af fodboldens verden. Fælles for dem alle er, at deres klubskifter var overraskende.

I anledning af, at Martin Braithwaite er blevet FC Barcelona-spiller i dag, ser tipsbladet.dk tilbage på nogle af historiens mest overraskende danske klubskifter. Fodboldgudernes veje er uransaglige, så vi kunne have udvalgt dobbelt så mange, men vi fokuserer på 10.

Der følger her.

Allan Simonsen
FC Barcelona – Charlton Athletic, 1982

Spurven fra Vejle vandt Ballon d'Or i 1977 og scorede i Barcelonas finalesejr i Pokalvindernes Europa Cup få måneder tidligere. Han var 29 år og stadig på toppen, men da Diego Maradona kom til, var der ikke plads til alle udlændingene i klubben, så Simonsen søgte væk. Afslog tilbud fra Real Madrid og Tottenham for at spille i den engelske 2. division.

Ronnie Ekelund
OB – Barcelona, 1992

Brøndby-spilleren imponerede for U21-landsholdet under OL i Barcelona i sommeren '92, og samme år hentede byens store fodboldklub ham.

Ekelund stod i skyggen af Michael Laudrup, Hristo Stoichkov og Romário, der både sad tungt på de offensive pladser, og som fyldte holdets udlændingekvote op. Fik kun én kamp for førsteholdet.

Michael Laudrup
Real Madrid – Vissel Kobe, 1996

Selv om Laudrup var fyldt 32 år, skiftede han til Japan kun ét år, efter han havde ført Real Madrid til det spanske mesterskab. Vissel Kobe spillede desuden i den næstbedste række.

At Laudrup langt fra var færdig understreges af, at han året efter vendte tilbage til Europa og scorede 11 mål i 21 kampe for Ajax' hollandske mesterhold. Vandt også pokalturneringen i karrierens sidste sæson.

Jørgen Nielsen
Hvidovre IF – Liverpool, 1997

Målmanden havde netop spillet sin første sæson i Superligaen med Hvidovre, da han i en alder af 26 år kom til Liverpool. Der stod han i skyggen af den engelske landsholdsmålmand David James.

Skulle have haft debut i 1999, da en anden målmand, Sander Westerveld, blev udvist. Men Liverpool havde brugt alle udskiftninger, så Nielsen måtte aflevere sin trøje til holdkammeraten Steve Staunton, der gik i mål efter det røde kort.

Thomas Gravesen
Everton – Real Madrid, 2005

Real Madrid var toppen af sin Galacticos-periode efter indkøb af Luis Figo, Zinedine Zidane, Ronaldo, David Beckham og Michael Owen. Samme sommer, som Gravesen kom til, hentede klubben Robinho og Sergio Ramos.

Danskeren skulle desuden udfylde hullet, som Claude Makélélé havde efterladt på den defensive midtbane to år tidligere, men var fejlscoutet til den rolle.

Christian Keller
Viborg FF – Torino og Lazio, 2005

Keller havde kontraktudløb i Viborg og skiftede til Serie A-oprykkerne Torino. Men efter et par træningskampe stod det klart, at holdet ikke fik lov til at rykke op alligevel på grund af sin økonomi. Så samme sommer skiftede Keller videre til Lazio.

Rom-klubbens mesterhold fra 2000 var på retræte, men havde trods alt vundet Coppa Italia og spillet Champions League i 2003/04.

Mike Tullberg
AGF – Reggina, 2007

Hans saksesparksmål på Brøndby Stadion sikrede ikke bare AGF en mindeværdig sejr. Det sikrede også Tullberg et skifte til Serie A-klubben Reggina for 7,5 millioner kroner.

AGF havde ellers hentet ham bare halvandet år tidligere i Danmarksserie-klubben Grenaa IF.

Anders Lindegaard
Aalesund – Manchester United, 2010

Målmanden havde spillet 77 førsteholdskampe i en alder af 25 år, og han havde ikke optrådt på højere niveau end Superligaen, den norske Tippeliga og nogle indledende runder i Europa League-kvalifikationen. Men Sir Alex Ferguson havde set noget i danskeren, der blev konkurrent til David de Gea.

Nicklas Bendtner
Nottingham Forest – Rosenborg, 2017

Niveauet, viste det sig, passede fint. Men Bendtner havde et cv, en selvforståelse og en status som dansk fodbolds mest profilerede navn gennem mange år, der gjorde et skifte til norsk fodbold utænkeligt, før det skete.

Rezan Corlu
Brøndby IF – AS Roma, 2017

Han havde bare spillet 11 kampe for Brøndby IF, da AS Roma hentede ham i sommeren for snart tre år siden. Corlu fik også kun 17 kampe for ungdomsholdet, før han skiftede tilbage til Danmark på en lejeaftale med Lyngby Boldklub.

Alle fotos: Getty Images

Superliga

Mere Superliga

Fokus