Video : Tipsbladet
Generelle

Dansk bomber i hopla: Får bedre løn end i Danmark

Danske Patrick Pedersen har fået stor stjernestatus hos islandske Valur efter mange år i klubben. Lige nu er danskeren topscorer i den bedste række, og han får en ganske pæn hyre hver måned, fortæller han til Tipsbladet.

Dansk målsluger i udlandet.

Den betegnelse er meget rammende for 32-årige Patrick Pedersen og præstationerne for islandske Valur.

Den danske angriber er lige nu topscorer i den bedste række med otte mål i ti kampe, og Pedersen runder snart 150 mål for den islandske klub i alt i løbet af syv sæsoner.

Tipsbladet har taget en snak med den målfarlige dansker, og han nyder tilværelsen.

Superligaen vil jeg aldrig sige nej til.

Patrick Pedersen
Valur-profil

- Det er skønt at komme i gang med målscoringen. Jeg blev opereret sidste år i februar, og der døjede jeg lidt med hælene i to-tre år. Jeg kunne ikke spille mere til sidst, så til sidst blev jeg nødt til at få en operation.

- Jeg kom tilbage og spillede 14 kampe og scorede 12 mål i den seneste sæson. Nu har jeg scoret otte mål i 10 kampe, så det er dejligt. Jeg trives, siger Patrick Pedersen til Tipsbladet og tilføjer.

- Jeg går selvfølgelig efter i en storklub som Valur at blive topscorer i ligaen. Det har jeg prøvet før, men det kunne jeg godt tænke mig at prøve igen.

Tjener godt
Den erfarne dansker fortæller, at familien også trives rigtig godt i Island, og han kan rigtig godt lide klubbens værdier. Det er noget, der får angriberen til at præstere ekstra godt.

Danskeren kan dog også glæde sig over noget helt andet.

- Det er godt økonomisk. Jeg tror ikke, at jeg kan få bedre løn i Danmark, end jeg kan få heroppe, så økonomisk er det super fint.

Den gode økonomi har også indvirkning i forhold til eventuelle planer om at vende retur til Danmark på et tidspunkt.

- Det spiller selvfølgelig ind, at økonomien er god, og man trives herop. Det er vigtigt, at familien også trives.

Han vil dog ikke afvise, at snuden vender hjemad mod Danmark, når kontrakten med Valur udløber ved udgangen af 2025.

- Jeg udelukker ikke at komme tilbage til Danmark. Jeg har det her år, og så har jeg et år mere, så må vi tage derfra. Jeg føler stadig, at jeg har mange år igen, og jeg føler mig fit for fight, siger Patrick Pedersen til Tipsbladet og tilføjer.

- Superligaen vil jeg aldrig sige nej til. Jeg er dog oppe i alderen, så klubberne kigger nok ikke efter en på 33 år, som jeg er på det tidspunkt, hvor jeg har udløb. Man ved aldrig. Hvis jeg bare bomber mål ind, så kan alt lade sig gøre.

Lige nu indtager Pedersen og co. en tredjeplads i rækken.

Den danske angriber har tidligere tørnet ud for blandt andet Vendsyssel, norske Viking og FC Sheriff fra Moldova.