Video : Tipsbladet
Generelle

Dansk målfænomen er historisk i Arsenal

Den danske teenager Chido Obi har skrevet sig ind i Arsenals historiebøger.

Forud for denne spillerunde stod Arsenals 16-årige angriber med dansk pas Chido Obi noteret for 20 scoringer på U18-niveau.

Lørdag kom han på måltavlen endnu engang, da han scorede sæsonmål nummer 21 i 4-2-sejren over Aston Villa.

Scoringen var samtidig med til at sende ham ind i Arsenals historiebøger. Her overgår han Rhys Murphys rekord fra 2006/2007-sæson som den spiller, der har scoret flest mål i en sæson for Arsenals U18-hold.

Rhys Murphy nåede 20 scoringer, men hvad der næsten er mest imponerende ved Chido Obis 21 fuldtræffere, er, at målene er kommet på meget få spillerunder. 17 scoringer i de seneste seks runder står danskeren noteret for.

Tipsbladet har for nyligt talt med Jeorge Bird, der dækker Arsenals ungdomshold tæt, om unge Chido Obi og hans potentiale.

- Hans måde at spille på, hvad angår hans afslutninger, minder lidt om (Erling) Haaland, da han arbejder meget inde i straffesparksfeltet. Der er også nogle ligheder med (Nicolas) Anelka. Han skal stadig spille sig fast på U21-holdet, så der er et stykke endnu, men trænerteamet på førsteholdet holder øje med ham. Så hvis han gør det godt på U21-niveau, så kan han komme tættere på (førsteholdet, red.) i næste sæson, lød det fra Jeorge Bird.

Ud over en dygtig afslutningsfod, så har Chido Obi også den fordel, at han fysisk er noget længere fremme end sine jævnaldrende. Derfor er han også omkring U21-holdet i Arsenal, mens han har haft træninger med førsteholdet.

Også i landsholdssamenhæng er den danske angriber skarp. Her er det blevet til 14 mål i 22 ungdomslandskampe på U16- og U18-niveau.