Video : Tipsbladet
Generelle

Dansk profil på vej væk? Vil ikke tvinge dem

Casper Nielsen fortæller i et større interview med Tipsbladet, at han nyder tilværelsen i Club Brugge, og han har ikke travlt med at komme væk. VoetbalNieuws skrev ellers i april, at klubben overvejede at sende danskeren videre.

Smilet er stort hos Casper Nielsen.

Han kan nemlig se tilbage på en strålende sæson i Club Brugge, hvor den danske profil fik skrevet et mesterskab på cv’et.

Tipsbladet har taget en snak med den tidligere Esbjerg-spiller om tilværelsen i den belgiske mesterklub.

Jeg kommer ikke til at tvinge noget igennem.

Casper Nielsen
Club Brugge-profil

- Det går godt. Jeg fik lidt nogle dumme skader på lidt trælse tidspunkter i løbet af den seneste sæson. Udover det var det stadig en fin sæson, og jeg spillede rigeligt med kampe.

- Det ødelagde mit flow nogle gange, at min krop sagde fra. Vi vandt jo mesterskabet og havde fantastiske præstationer i Europa. Det var en god sæson, og det gik også ganske udmærket personligt, siger Casper Nielsen til Tipsbladet.

Club Brugge-danskeren har været på noget af en tur i belgisk fodbold fra Union St. Gilloise til Club Brugge, og det er en stor forløsning for danskeren at kunne kalde sig belgisk mester.

- Det er ingen hemmelighed, at vi jagtede det. Da jeg kom til Brugge, var det for at vinde mesterskabet. Det lykkedes så i mit femte år i Belgien, så det har været en god rejse fra den andenbedste række i Belgien til at have vundet mesterskabet.

- Det var en god oplevelse. Det er jeg også rigtig stolt af, også den vej, som jeg har taget. Det gjorde det ekstra specielt.

Artiklen fortsætter under billedet.

Foto: Alamy

Har ikke travlt
Nielsen er holdkammerat med to andre danskere i form af Andreas Skov Olsen og Philip Zinckernagel, og det har Nielsen haft stor gavn af.

- Det er altid rart, at der er andre danskere. Det er dejligt, at man kan snakke sit eget sprog i forhold til humor, så finder man hurtigt hinanden.

- Fra første dag var Andreas der, og Philip er så kommet til. Det er kun rart, og det skal man huske at nyde. Det er ikke altid, at den slags er muligt i udlandet.

I april skrev VoetbalNieuws, at Club Brugge overvejede at sælge Casper Nielsen i sommerens transfervindue. Danskeren har dog ikke nogle planer om at komme væk, og han har fået indtrykket af, at klubben gerne vil beholde ham.

- Umiddelbart har jeg ikke travlt, og jeg har det godt i Belgien. Nu må vi se, hvad tiden bringer. Man ved jo aldrig i fodbold. Jeg vil ikke udelukke noget. Mit fokus er på Brugge, og så er det klart, at hvis der er noget, der er ekstra interessant, må man se på det. Man kan ikke vide sig sikker. Det kan være, at der kommer noget, der er meget, meget interessant. Det tager jeg stille og roligt. Jeg har også en familie hernede, og nu er jeg startet preseason her.

- Brugge ser mig som en stor del af deres planer, så jeg kommer ikke til at tvinge noget igennem. Jeg er sikker på, hvis jeg får en god opstart og holder mig skadefri, så bliver jeg en vigtig del af holdet.

Vil undgå dumme skader
En ny sæson venter om hjørnet, og her har den tidligere Superliga-spiller et klart mål.

- Det handler om at vinde alt, hvad der kan vindes i forhold til at vinde ligaen og cuppen samt gøre det godt i Europa. I det første år gik vi videre fra gruppen i Champions League, og det kunne være sjovt at prøve det igen, selvom det bliver rigtig svært.

- Vi har bevist, at det er muligt. Det glæder jeg mig til. Målet for mig er at undgå de dumme skader og få lidt mere styr på det load, som jeg får og den fysiske stab.

- Jeg tror, at vi spillede 65 kampe i den seneste sæson, og der er meget rejsen frem og tilbage, så det skal man lige have styr på. Jeg føler mig fit og skarp, så vi får forhåbentlig en god sæson, siger Casper Nielsen til Tipsbladet.

Den 30-årige midtbanespiller har kontrakt med Club Brugge til sommeren 2026.

Nielsen står noteret for hele 163 Superliga-kampe samlet for Esbjerg og OB.