Dansk træner stopper på Sands akademi i Kina
Illustration
Generelle

Dansk træner stopper på Sands akademi i Kina

Den tidligere U/19-træner i Brøndby, Mads Davidsen, stopper som teknisk direktør på Ebbe Sand Soccer Academy i Kina. Han overvejer to spændende jobtilbud.

Sidste sommer sagde Brøndby U/19-træner Mads Davidsen op for at blive teknisk direktør for det nystartede Ebbe Sand Soccer Academy i millionbyen Shanghai. Davidsen skrev dengang en ét-årig kontrakt med det kinesiske fodboldakademi. Efter lange og seje overvejelser har den 30-årige træner valgt ikke at forlænge kontrakten, der udløber om to uger.

- Det har været en yderst vanskelig beslutning, da jeg er meget glad for mit arbejde og liv i Kina, men jeg har valgt ikke at forlænge min kontrakt med Ebbe Sand Soccer Academy, som udløber om to uger. Det skyldes udelukkende, at jeg søger tilbage mod topeliteverdenen igen, da vores akademi i Kina fortsat er ungt og er et langsigtet projekt i forhold til deciderede ældre elitehold. Jeg vil gerne takke Ebbe for et unikt samarbejde og en professionel attitude hele vejen igennem.

- Det har været et fantastisk spændende år i Kina og en utrolig lærerig opgave for en ung træner som mig at opbygge et elitefodboldakademi helt fra bunden. Vi er kommet utrolig langt på kort tid og både på og udenfor banen ser fremtiden lys ud for Ebbe Sand Soccer Academy Shanghai, så det er med en god fornemmelse, at jeg nu lader nye kræfter komme til for at viderebygge det arbejde, vi har sat i søen, siger Mads Davidsen til tipsbladet.dk.

Det betyder dog ikke, at den ambitiøse træner nødvendigvis forlader "Riget i midten". Han har nemlig et jobtilbud liggende fra en kinesisk klub, ligesom han også har en mulighed for at få et trænereventyr i Mellemøsten.

- Jeg er heldigvis så privilegeret, at jeg har et tilbud fra en stor klub i Kina samt et jobtilbud fra Mellemøsten, så det vil jeg bruge den kommende tid til at analysere nærmere og vurdere, hvilken retning, jeg skal gå i min videre fodboldtrænerkarriere. Umiddelbart satser jeg på at blive i udlandet og videreudvikle mig her, men efter de næste ugers research vil jeg træffe en beslutning. Det er stærkt motiverende at være i udlandet og prøve sig selv af, så det kan jeg stærkt anbefale andre danske trænere, siger Mads Davidsen.

Mads Davidsen brugte i vinter sine kontakter i Brøndby til at give 11-årige Tycho Collins en unik oplevelse, da han hjalp den unge kineser til Brøndby for at træne med klubbens U/12-hold i en uge.