Video : Tipsbladet
Generelle

Dansker bag sensation: Gjorde som Schmeichel

Dansk keeper indtog en helterolle, da Lincoln City leverede en pokalsensation torsdag - blandt andet grundet inspiration fra Kasper Schmeichel.

Mens FC København onsdag aften skrev dansk fodboldhistorie ved at spille sig i Champions Leagues gruppespil for andet år i træk, spillede den danske målmand Lukas Jensen sig ind i hjertet på mange Lincoln City-fans.

Han blev nemlig klubbens store helt, da League One-klubben leverede en pokalsensation og sendte Sheffield United fra Premier League ud af Carabao Cuppen.

Med to redninger i straffesparkskonkurrencen, som faldt ud til Lincoln Citys fordel, spillede Lukas Jensen i hvert fald hovedrollen. Noget, han allerede tidligere i kampen håbede på.

- Jeg har det rigtig godt med straffespark, så jeg gik fra det 75. minut og håbede lidt på, at det ville komme dertil. Fordi jeg vil altid tro på mig selv, og at jeg vil have overhånden, siger Lukas Jensen til Tipsbladet og fortsætter:

- Målmænd har ikke det helt store at tabe på strafspark, vi har kun noget at vinde. Og hvis jeg bare kan komme lidt ind i hovedet på nogle af spillerne, som skal sparke, så jeg ville få en fordel. Straffesparkskonkurrencer er ikke noget jeg frygter - det er noget, jeg har lyst til. At jeg så redder to og de sparker en tredje over, er så helt fantastisk.

For at komme ind i hovedet på Sheffield Uniteds spillere tænkte Lukas Jensen på nogle af de tricks, han har hørt, at landsholdskeeperen Kasper Schmeichel benytter sig af.

- Jeg har hørt lidt om, hvad Schmeichel gør, og hvordan han prøver at komme ind i hovedet på angriberne. Og det er lidt det samme, jeg prøver at gøre, siger Lincoln City-danskeren.

- Jeg prøver også at vise, hvor stor jeg er i målet. Jeg er selv en høj dreng, så jeg prøver at bruge min størrelse, og vise, at det er faktisk svært at score på mig. Især hvis jeg vælger den rigtige side. Og det virkede.

Hvad er det præcis, du har hørt, Schmeichel gør for at psyke modstanderne?

- Man går rigtig tæt på angriberne, og så kigger man dem lige i øjnene, og så går man bare og taler rigtig meget lort til ham, griner Lukas Jensen og tilføjer:

- Bare for at sige lidt af det. Så sparkeren skal virkelig føle, at der er pres på nu. Og så skal jeg bare tage mig god tid, så han kommer til at stå så lang tid på straffepletten som muligt. Fordi mange angribere vil helst bare hurtigt op, sparke og så tilbage. Så hvis jeg bare kan tage det stille og roligt, og få dem til at tænke over tingene en gang eller to mere, så er det kun til min fordel.

Hvordan blev triumfen så fejret?

- Vi sparkede jo heldigvis i den ende, hvor vores fans var, så alle spillerne løb jo ned til mig og til fansene, fordi vi blev nødt til at fejre det med dem. Det føltes som om, vi havde hjemmebane, selvom vi var på udebane, fordi vi næsten havde flere fans end hjemmebaneholdet. Vi brugte også en masse tid efter kampen på at fejre det med dem. Det var en fantastisk følelse. Og det er derfor, man spiller fodbold, for sådan nogle øjeblikke. Det er bare overdrevet.

Med sejren er Lincoln City altså fortsat med i Carabao Cuppen, og her skal klubben fra League One møde et endnu større hold i tredje runde, nemlig West Ham. En klub, der alene denne sommer har købt spillere for over en milliard kroner.

- Selvfølgelig bliver det en endnu sværere kamp end mod Sheffield United, fordi West Ham er også rigtig godt for dem. Men man skal aldrig sige aldrig det. Vi er nogle unge drenge, og vi vil gerne vinde. Så vi vil gøre alt for det, og vi arbejder hårdt for det, slutter Lukas Jensen.

Kampen mellem West Ham og Lincoln City spilles den 25. september. Om den får en ligeså lykkelig slutning for den danske keeper, ja, det må tiden vise.