Video : Tipsbladet
Generelle

Dansker er færdig i Tyskland: Her er hans nye klub

Den tidligere Sønderjyske-keeper Philip Østerbæk fortæller til Tipsbladet, at han har fået revet kontrakten over med tyske Weiche Flensburg. Danskeren har dog allerede fået fremtiden på plads, da han har fået et godt tilbud fra USA.

Philip Østerbæk er færdig i Tyskland.

Det står klart, da danskeren har fået ophævet kontrakten med den tyske Regionalliga-klub Weiche Flensburg.

Den tidligere Sønderjyske-keeper fortæller til Tipsbladet, at han har haft et skuffende år uden ret meget spilletid.

- Vi havde en rigtig dårlig sæson i Flensborg. Vi reddede os på sidstedagen i en playoff-kamp. Det har været et turbulent år holdmæssigt, og det har betydet, at jeg ikke har fået noget som helst spilletid i år.

- Det er den store årsag. Jeg havde et år mere, og de ville rigtig gerne have, at jeg blev, men jeg følte, at jeg skulle være “garanteret” spilletid. Jeg vil vise mig selv, siger Philip Østerbæk til Tipsbladet og tilføjer.

- Jeg havde en god snak med klubben og fortalte dem om mine ønsker. Jeg ville egentlig først høre, hvad mulighederne var for at være førstekeeper. Da vi var i en situation, hvor der var uvished, om vi rykkede ned eller ej, så var det svært at sige, hvad der skulle ske. Den uvished havde jeg ikke brug for, så jeg bad om at få revet kontrakten over, og det respekterede de.

Er du skuffet?

- Jeg følte, at jeg kunne bidrage med noget andet, når det gik dårligt. Jeg følte, at jeg kunne have gjort noget. Jeg fik ikke rigtig chancen, og så var det svært at bidrage til holdet.

Artiklen fortsætter under billedet.

Foto: Weiche Flensburg

Skal til USA
Danskeren går dog ikke en uvis fremtid i møde. Han har nemlig fået fremtiden på plads, da målmanden skal til USA.

Han skal nemlig spille collegefodbold for UAB Men’s Soccer i Alabama.

- Jeg havde egentlig nogle tanker, om jeg skulle tage tilbage til Danmark. Jeg havde også noget med nogle andre klubber i Tyskland, men jeg besluttede mig for, at jeg gerne ville videre. Der kom så en masse interesse fra colleges i USA, og så endte det med, at der kom et rigtig tilbud, og det måtte jeg prøve.

- Jeg er garanteret spilletid, men der er også fokus på en plan B i forhold til et studie. Jeg vil gerne have en masse spilletid, og jeg vil udvikle mig, så må vi se, om det kan blive til noget, når man er færdig derovre.

Østerbæk ser frem til at prøve kræfter med en anden fodboldkultur.

- Jeg har hørt, at det er meget anderledes end europæisk fodbold. Jeg er kun 1,87 meter høj, og det er meget den fysiske pakke, som bliver fokuseret på, så jeg håber, at jeg kan bygge en masse på fysisk. Det er meget intenst det spil, som er derovre.

- Faciliteterne er i top, og det har jeg savnet i Europa. Om vinteren kan man ikke rigtig spille bolden på jorden, og der er det meget duelspil, hvis man ikke spiller på kunstgræs, så det ser jeg frem til, siger Philip Østerbæk til Tipsbladet.

20-årige Østerbæk nåede at spille en enkelt førsteholdskamp for Sønderjyske, da han var i den nye Superliga-klub.

Det blev til 11 førsteholdskampe for danskeren i Weiche Flensburg.