Video : Tipsbladet
Generelle

Dansker i vildt klubskifte: Har fået en del opkald

Den danske keeper Hans Christian Bernat har foretaget et noget utraditionelt klubskifte, da danskeren er taget til Botev Plovdiv i Bulgarien. Tipsbladet har talt med den tidligere OB-målmand om valget af den bulgarske klub.

Det hører til sjældenhederne, at man ser danske spillere i bulgarsk fodbold, men det er sket nu.

Jeg har allerede oplevet nogle vilde ting.

Hans Christian Bernat
Ny Botev Plovdiv-keeper

Den tidligere OB-keeper Hans Christian Bernat har noget overraskende valgt at skifte til bulgarske Botev Plovdiv, hvor målmanden har skrevet under på en toårig kontrakt.

Tipsbladet har interviewet Bernat om det utraditionelle valg af klub.

- Det handler om, at jeg har haft en drøm, siden jeg var helt lille om at komme uden for de trygge rammer i Skandinavien. Hvis man kigger på det i forhold til ligaens niveau og i forhold til, hvor spillerne bliver flyttet hen, så minder det rigtig meget om Danmark. Du ser flere og flere spillere rykke til La Liga og Portugal. Der er rigtig fine muligheder for at komme videre herfra.

- Jeg har skrevet en kontrakt med to år plus en option på et år, og jeg har en frikøbsklausul, der gør, at jeg kan komme hurtigt videre, hvis jeg gør det godt. Det bunder i, at jeg ikke har været så nervøs, og jeg har bare sprunget ud i det. Det er jo et Balkanland.

- Jeg har allerede oplevet nogle vilde ting på tre dage i forhold til de danske normer, men det er jo helt normalt her. Det er et eventyr og et springbræt, så det kan bringe mig til næste step i karrieren, siger Hans Christian Bernat til Tipsbladet.

Hvilke vilde ting har du oplevet?

- Jeg har lidt svært ved at komme ind på det af respekt for klubben. Det er ikke noget, hvor man tænker: ‘Det er helt normalt i Danmark’.

Der er jo ingen danskere i bulgarsk fodbold. Har du haft nogle betænkeligheder?

- Jeg har et par tyske agenter, og de har et rigtig flot skab af spillere. De arbejder udelukkende med målmænd, og det ved, hvad det drejer sig om. Det er ikke for sjov. Først var der noget i Rumænien, som jeg kunne overveje, og så starter hjernen allerede der.

- Senere hen kom Botev på banen, og de kender målmandstræneren, og de ved, hvordan han arbejder. Han har været 15 år i Tyskland, og han har fået tysk opdragelse. Han taler flydende engelsk og flydende tysk. På den måde gjorde det mig lidt mindre nervøs.

- De tanker, som man gjorde sig i første omgang, da man hørte Rumænien og Bulgarien. Sportsdirektøren har været otte år i Dortmund som scout, og han ved, hvad det handler om.

- Efter jeg fik tingene undersøgt, så blev jeg bare enig med mig selv: ‘Hvad stopper mig?’. Jeg havde en rigtig god mulighed for at komme ned at spille, hvis jeg slår til.

- Det er en spændende klub. Vi skal ud at spille Europa League-kvalifikation mod Maribor. Hvis vi vinder den, skal vi møde Panathinaikos. Udsigterne er fantastiske, hvis jeg kommer ind at stå.

Artiklen fortsætter under billedet.

Foto: Alamy

Rødglødende telefon
Den tidligere Superliga-målmand fortæller, at der har været rigeligt med muligheder. Telefonen har nemlig været rødglødende, siden han meldte ud, at han ville forlade OB.

- Jeg har fået en del opkald fra Danmark, Norge og Sverige. Så var der en del snak om 2. Bundesliga, hvor jeg kunne ind som nummer to eller tre. ‘Hvad er det, som jeg vil?’.

- Her har jeg en reel chance for at stå i to år, og så komme videre til et endnu større step. Jeg tror, at min agent og jeg syntes, at det var mest indbydende at komme ned at spille.

- Jeg vil gerne gøre det godt, og så ser det godt ud om halvandet til to år, eller hvordan det går. Det er et unikt eventyr for at komme endnu længere, siger Hans Christian Bernat til Tipsbladet.

Tipsbladet har også talt med målmanden om exittet i OB og klubbens nedtur i Superligaen. Det kan du læse mere om i weekenden.

Bernat nåede at vogte målet i 45 Superliga-kampe for OB.