• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Kenneth Jensen

Dansker scorede med første berøring: Det er vildt

Foto: Rubin Kazan

Den tidligere FC Midtjylland-spiller Anders Dreyer fik en perfekt start på livet i Rusland og Rubin Kazan, og han fortæller her om en fantastisk start i klubben, der altså kulminerede med mandagens hattrick.

Af Kenneth Jensen

Der er kampe og øjeblikke, man bare husker, og for danske Anders Dreyer, 23 år, er der allerede en del fodboldkampe at huske tilbage på. I maj 2018 scorede han eksempelvis hattrick, da Esbjerg slog SIF og tog Silkeborgs plads i Superligaen, og han har allerede været på kontrakt i Premier League og med afstikkere til både Skotland og Holland.

Og i FC Midtjylland har han vundet et mesterskab, og han har spillet i Champions League-gruppespillet, hvor han tilmed scorede mod Ajax og også var centimeter fra at sikre FCM et point på Anfield mod Liverpool.

Mandag skrev endnu en kamp sig i hukommelsen hos Anders Dreyer. Danskeren lavede hattrick for Rubin Kazan, der vandt 4-0 hjemme over Ural. I Dreyers debutkamp lavede han hattrick. Og faktisk blev han den første debutant nogensinde i den russiske Premier Liga til at lave et hattrick. Som om det ikke var nok, scorede han et elegant første mål med hælen.

Men der er mere til historien og den vilde debut, fortæller Anders Dreyer.

- Vores venstre kant havde den på fløjen og skar lidt ind i banen og lagde an til et indlæg. Det kunne godt ligne, at han måske ville prøve at slå den over bagved, for vores angriber havde lagt sig over i bagrummet, da vi havde skiftet lidt position. Så kom den sgu ind til mig, og så tænkte jeg, "at nu sætter jeg bare hælen på den her". Jeg når at tænke, at den får chancen med hælen i det, bolden er på vej. Den lå ikke til at sparke med en vrist. Så gik den heldigvis ind, og det var jeg superglad for. Jeg tror, det var min første berøring for Rubin Kazan. Det er endnu vildere at tænke på. Det var selvfølgelig fedt, siger Anders Dreyer til tipsbladet.dk.

Er man fræk, kan man lidt i sjov påstå, at det kun kan gå ned, efter man har scoret på sin første boldberøring - tilmed en elegant scoring med hælen - men Anders Dreyer gjorde i hvert fald sit til, at det overhovedet ikke er et tema. Yderligere to scoringer, kampens spiller og en vild, vild debut. I løbet af opgøret blev den 23-årige dansker da også ramt af.

- Man er i koncentration, men jeg synes, det var vildt nok, da jeg scorede til 3-0, altså mit andet mål. Det var sådan "okay, to mål i debuten." Der løb jeg og tænkte, "det er godt gået". Og der var 10 minutter tilbage. Da den tredje kom, var det svært at sætte ord på de følelser. Det er lidt surrealistisk, det er det jo. Hattrick i ens debut - jeg kunne ikke have drømt om bedre start, siger offensivspilleren.

Efter kampen var der god stemning, fortæller danskeren, der trods alt var mest glad for præstationen, de tre point og den gode start på sæsonen i den russiske liga.

Da han efterfølgende fik fat på sin telefon, kunne han konstatere, at der var mange, der havde fulgt hans første kamp for Rubin Kazan.

- Min telefon var brandvarm. Den var rødglødende - det kan jeg ikke skjule. Det var jo min første kamp. Jeg var da også nervøs inden kampen ved tanken om at få debut for en ny klub. Derfor var det bare dejligt efter to minutter at kunne se, den gik ind med hælen. Så var det ligesom sådan "puuuh". Som offensivspiller er det dejligt at få fjernet det nul uden for mål, fortæller Anders Dreyer.

Tvivlede på, at FCM ville sælge
Anders Dreyer rejste efter et skuffende udlandsophold tilbage til dansk fodbold og FC Midtjylland i januar 2020. Dengang havde han haft svært ved at få spilletid i udlandet, så skiftet til FCM var en chance for en ny start for offensivspilleren.

Her halvandet år senere må man i den grad sige, at Anders Dreyer fik gang i karrieren igen, og han var endt med at blive så vigtig for FC Midtjylland, at han selv var i tvivl, om det storsatsende mandskab fra Ikast og Herning ville sælge, da tilbuddet kom.

- Jeg fortrød ikke, at jeg tog ud i en meget tidlig alder til en top fem-liga og så, hvad der skulle til. Det har helt klart gavnet mig også. Det der med ikke at bo på hotel en måned, som jeg gjorde i England, da jeg skiftede. Det fortalte jeg dem her i Kazan, at det ville jeg nødig - jeg ville gerne have noget hurtigst muligt. Det har været super professionelt, de har fundet lejlighed til mig, og det hele spiller bare. Så tror jeg på, at det gør, man har ekstra procenter på banen i kamp. Det er noget, jeg har taget med. 

- Min sidste tid i Midtjylland - både i slutningen af sidste sæson og starten af denne sæson - var rigtig god. Jeg faldt godt ind i det system, Bo (Henriksen) fik skabt med 3-4-3, og det gav også pote, så pludseligt kom Rubin Kazan. Da jeg hørte om det, var jeg frisk på det, men jeg havde min tvivl, om Midtjylland ville sælge mig, siger Anders Dreyer.

Havde de da indikeret det?

- Nej, men jeg troede, jeg var for vigtig for Midtjylland med den måde, vi spillede på og den start, jeg havde fået. Så havde jeg da ikke regnet med, at de ville sælge mig. Og der var også stadig snak om flere, der skulle ud. Så da transfervinduet gik i gang, var jeg ret sikker på, at jeg nok skulle være Midtjylland-spiller efter vinduets lukning. Men tingene går hurtigt i fodbold.

Hvorfor var du sikker på skiftet til Rubin Kazan?

- Jeg tænkte, at det kunne være et skridt til der, hvor jeg gerne vil hen. Og det er en af top fem-ligaerne. Jeg tror ikke på, at jeg kunne gå fra Midtjylland til en til fem-liga. Jeg tror, at jeg skulle vise mig i en liga, der ligger lige under top fem-ligaerne og så forhåbentlig gøre det så godt, at jeg kommer i betragtning til en top fem-liga. Det var sådan, jeg så på det. Den plan, Rubin Kazan kom med - jeg talte med træneren og sportsdirektøren - det var lige noget for mig. De købte mig med henblik på, at jeg skulle sælges videre. Det var jeg også interesseret i, som da jeg skiftede hjem til Midtjylland og skrev under for halvandet år siden. Det var også målet, at jeg skulle ud igen.

Russisk for begyndere
Selv om Anders Dreyer er langt væk hjemmefra, er der alligevel noget hjemligt over Kazan. Klubben har også den tidligere AaB'er Oliver Abildgaard på kontrakt. Midtbanemanden har spillet et helt år i klubben og er sikker mand på holdkortet. Han kunne derfor også hjælpe Anders Dreyer med hurtigere at falde til.

- Han har hjulpet mig utroligt meget i den korte tid, jeg har været her. Både i klubben og også uden for med at finde lejlighed og komme på plads. Han har vist mig rundt og vist nogle restauranter. Det er meget sjovt, at de to danskere i Rusland skulle havne i samme klub, siger Anders Dreyer.

Dreyers plan er nu at lære sproget til husbehov, så han er med, hvis der kommer en besked i løbet af en kamp. Og så han uden for kridtstregerne kan bestille en taxa, bestille mad eller andet.

- Træneren kan lidt engelsk, og vi er ni udlændinge i truppen. Og så er der nogle af de russiske spillere, der kan en smule engelsk. Og så er der nogle, der ikke kan engelsk. Men sådan vil det altid være, når man er et andet sted i verden. Alt foregår på russisk, men der er en tolk med, der er der til alle træninger, kampe, møder, taktikmøder og jeg skal komme efter dig. Han er over det hele, ham tolken. Og det er bare dejligt, siger danskeren.

Selv om Anders Dreyer fortsat bare er 23 år og har debut på det danske A-landshold til gode, har han som nævnt i starten allerede oplevet meget. Så meget, at han nogle gange også kniber sig en smule i armen.

- Nogle gange tænker jeg også, at jeg kun er 23 år. Jeg har prøvet en del faktisk. Jeg er ret rutineret inden for fodbolden. Jeg har prøvet nogle forskellige ting og nogle forskellige lande.

- Men den her kamp og det her hattrick, den kravler godt op i tabellen over store højdepunkter i min karriere indtil videre, lyder det fra den tidligere FC Midtjylland-stjerne.

Anders Dreyer har fået en femårig aftale i Rubin Kazan, og indtil videre er han kommet fantastisk fra land. Håbet er, de gode præstationer kan fortsætte - næste opgave for klubben er en kamp mod topholdet Zenit - den kamp spilles også i Kazan.

Dreyers nye arbejdsgiver ligger aktuelt på fjerdepladsen i den russiske Premier Liga.

Du kan herunder se Anders Dreyers tre scoringer for Rubin Kazan:

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020