• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Kenneth Jensen

David Beckham drafter tidligere Randers-spiller til Miami

Foto: Getty Images

Tidligere Randers FC-spiller skal nu tørne ud for Miami, der indtræder i 2020-sæsonen i Major League Soccer.

Af Kenneth Jensen

David Beckhams Inter Miami CF træder i 2020 ind i den bedste amerikanske række, Major League Soccer. Her skal holdet konkurrere med andre dygtige mandskaber som DC United, LA Galaxy og de forsvarende mestre Seattle Sounders. Ud over Miami kommer også Nashville SC ind i ligaen.

Og da de to hold er nye, har der været afholdt en ekstraordinær draft - udvægelsesstævne - hvor de to hold har kunnet vælge spillere fra de andre hold i MLS. I alt har de Miami og Nashville kunnet vælge fem spillere hver. Der har været visse restriktioner på, hvem der kan vælges. For eksempel kan man ikke vælge spillere fra hold, der fik taget en spiller sidste år, hvor FC Cincinnati kom ind i ligaen. Og så har holdene kunnet beskytte 12 spillere, der altså ikke kunne hentes af de andre mandskaber.

Læs også:Torsdagens rygtebørs: Beckham vil bygge nyt hold op med Modric

Der har alligevel været mange interessante spillere i spil for Miami og Nashville. For eksempel kunne de have valgt Zlatan Ibrahimovic, men gjrode det ikke. Det er nok, fordi de ved, at Zlatan Ibrahimovic tager tilbage til Europa.

De kunne også have valgt Benny Feilhaber, der har en fortid i AGF. Fanendo Adi, der har en fortid i FC København. Perry Kitchen og David Ousted, der har fortid i Randers FC.

Læs også:Se videoen: Zlatan indikerer skifte til Europa

Selv om de to tidligere Randers FC-spillere ikke blev draftet, var der faktisk en spiller med en fortid i det kronjyske, som var en af de fem spillere, Miami valgte.

David Beckhams hold valgte med valg fem i draften - Miamis tredje valg midtbanespiller Lee Nguyen fra Los Angeles FC. Den 33-årige, der har en fortid på det amerikanske landshold, fik sig halvanden sæson i dansk fodbold og Randers.

I januar 2008 henteede Randers FC Lee Nguyen i hollandske PSV, og midtbanespilleren nåede i alt 22 Superliga-kampe for Randers, inden han forlod Danmark og tog til Vietnam. I 2012 kom han så til amerikanske New England Revolution og var en stor succes. Seks år senere røg han til Los Angeles, og nu skal han altså spille i Florida hos David Beckhams klub Inter Miami CF.

Læs også:Onsdagens rygtebørs: Liverpool og Tottenham slås om spansk U21-helt

Læs også:David Beckhams MLS-hold vil have tidligere Real Madrid-træner

Læs også:Torsdagens rygtebørs: PSG-træner kan erstatte Ole Gunnar Solskjær

---------------------------

Se FC København i den afgørende Europa League-playoff mod HNK Rijeka på Dplay med specialtilbud til Tipsbladets læsere. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus