• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:

Af SAXoPRESS

Central midtbanespiller, der kom til KB fra Avarta sammen med Martin Bergvold, efter de havde vundet det uofficielle Drenge-DM med Rødovre-klubben. Den lange Bertolt, der kom ind i førsteholdstruppen i sommeren 2004, har dog ikke kunnet følge med Bergvold i udviklingen, men startede inde i søndagens træningskamp mod Schalke 04 som en god start på foråret for den boldsikre og bolderobrende midtbanemand, hvis kontrakt udløber til sommer. FCK har allerede tilbudt en forlængelse, og den tygger Bertolt nu på.

Debuterede i SAS Ligaen i efteråret, da han fik de sidste minutter på banen i den første uafgjorte hjemmekamp mod AGF. Dermed opfyldte den nyoprykkede kantspiller allerede sit sæsonmål i starten af august, men med et fornuftigt halvlegsindhop mod Schalke viste han, at han med sin hurtighed og dribleevne godt kan bruges som reserve på den højrekant, der nu genbesættes af Michael Silberbauer efter Elrio van Heerdens skifte til Club Brugge. Ledertype, der var anfører for både det B93-hold, der vandt Junior-DM, og det KB-hold, der to år senere vandt Ynglinge-DM i 2003.

Målfarlig forward, der trods sin Peter Møller-agtige størrelse og fysiske tyngde (188 centimeter/80 kilo), helst viser målnæsen i andet geled a la Jon Dahl Tomasson. Blev rykket op i førsteholdstruppen i sommer, men efteråret var plaget af skader. Nu er han fit-for-fight og finder FCK ikke en afløser for Peter Møller i løbet af januar, kan Bernburg blive fjerdeangriber i truppen med pæne muligheder for debut. Fik i hvert fald de sidste 25 minutter af kampen mod Schalke. I øvrigt søn af højrekanten Henrik Bernburg, der vandt DM med KB i 1974 og 1980 og desuden spillede 2 landskampe for Danmark.

2. divisionsholdets målmand har netop forlænget sin kontrakt med klubben frem til sommeren 2007, og det giver den meget reaktionsstærke og fodboldspillende keeper chancen for at kæmpe om en plads på bænken bag Jesper Christiansen med sin andenholdstræner Benny Gall.

Venstrebacken bliver ganske givet den næste unge spiller, der bliver rykket op i A-truppen, for han har trænet med førsteholdet siden efteråret, fik 10 minutter mod Schalke og skal også med på træningsturen til La Manga. Teknisk og hurtig type, der som Brandrup og Bernburg har præsteret at vinde Junior DM med B93 og Ynglinge DM med KB. Startede i øvrigt karrieren i Brøndby, hvor han blev kåret som Årets Drengespiller før skiftet ind til Østerbro.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020

Superliga

Mere Superliga

Fokus