• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle tipsbladet.dk

DK spillede til nul men DBU scorede kæmpe selvmål

Foto: Getty Images

Hvis et flag med teksten ”Boycott Qatar 2022” ikke er tilladt at vise i Parken til en VM-kvalifikationskamp, hvordan skal vi så tro på DBU's kritiske dialog med Qatars VM-værter og FIFA?

Af tipsbladet.dk

Danmarks landshold spillede sig tirsdag aften til VM-slutrunden i Qatar til november næste år.

Billetten blev sikret via en 1-0-sejr over Østrig, den ottende sejr ud af lige så mange mulige for Danmark i VM-kvalifikationen, og undervejs har modstanderne ikke scoret én eneste gang.

Til gengæld blev der scoret et stort selvmål på tribunen, hvor en dansk fan blev truet med bortvisning, hvis han ikke pakkede et flag sammen med teksten ”Boycott Qatar 2022”.

Selvsamme fan havde fået selvsamme flag konfiskeret til weekendens danske udesejr i Moldovas hovedstad Chisinau, og onsdag var kommunikationsekspert Henrik Kjerrumgaard ikke imponeret, da han udtalte sig om sagen til tipsbladet.dk.

- Det ser både tosset, dumt og uheldigt ud, at man fjerner en mand, der står på stadion med et banner, hvor der står "Boycott Qatar 2022". På sin vis er stadion ligesom Bilka, et privat område, hvor man må gerne sige: "Her må du ikke være nøgen, du må ikke have et Tibet-flag, du må ikke dit og dat." Men DBU har sagt, at de gerne vil have kritisk dialog og lægge pres, og nu hvor det bliver konkret, vælger DBU at sige, at de ikke vil have banneret.

Tipsbladets chefredaktør Troels Bager Thøgersen har fulgt Qatars VM-slutrunde og debatten i Danmark og udlandet, siden Qatar fik tildelt VM-værtskabet ved en afstemning i FIFA i december 2010, og han er vurderer, at den nye sag i den grad rammer troværdigheden i DBUs' Qatar-kurs og forsøg på at skabe forandring via kritisk dialog.

- Det her er dybt undergravende for troværdigheden i den kritiske dialog.

Hvis vi ikke er længere, end at et simpelt flag med et budskab, millioner af fans over hele verden har gentaget, at de ikke vil finde sig i, at VM bliver spillet i Qatar. Hvis det er for meget, så er det svært at tro på, at den kritiske dialog fører nogen steder, siger Troels Bager Thøgersen.

Se hele analysen i den video, du finder i toppen af denne artikel.

Læs også om hele sagen ved at klikke her, og få Henrik Kjerrumgaards vurdering af det kommunikationsproblem, DBU har i sagen, ved at læse med her.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020