• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Ole Hoffskov

- Du ændrer jo ingenting, Jordan Henderson!

Foto: Getty Images

Den tidligere Liverpool-stjerne Jordan Henderson spiller for nærmest ingen tilskuere i Saudi-Arabien.

Af Ole Hoffskov

Jordan Henderson er skiftet til Al-Ettifaq i Saudi-Arabien, og det må man forstå på den engelske superstjerne, at han ikke er for pengenes skyld. Han er der med egne ord for at "udvikle sporten".

33-årige Jordan Henderson tjener seks millioner kroner om ugen i Saudi-Arabien, hvilket han næppe er ked af, men hans primære fokus er altså - ifølge ham selv - på at give noget tilbage til fodbolden. 

Foreløbig går det ikke specielt godt.

Interessen for at se Al-Ettifaq og Jordan Henderson er således nærmest ikke-eksisterende i Saudi-Arabien. I opgøret mod Abha Club var der sølle 976 tilskuere på lægterne, selv om der var stjerner som Jordan Henderson, Moussa Dembele og Georginio Wijnaldum på banen og Steven Gerrard på trænerbænken. Hos hjemmeholdet kunne man blandt andre opleve den tidligere FC København-spiller Uros Matic.

Blot 3,9 procent af kapaciteten til kampen var udfyldt til det opgør, og markant anderledes er det ikke på hjemmebane for Al-Ettifaq. Mod Damac FC i starten af september var der blot mødt 2.281 tilskuere frem, mens tilskuertallet mod Al-Khaleej var 4.200. Da Cristiano Ronaldo og Al Nassr-var på besøg, sneg tilskuertallet sig lige akkurat over 13.000 på et stadion med plads til 26.000.

Al-Ettifaq er ikke en af de store traditionsklubber i Saudi-Arabien, men tilskuertallene er ifølge Tipsbladets chefredaktør Troels Bager Thøgersen et symbol på, at Jordan Hendersons erklærede mission i Saudi-Arabien nok nærmere er en bekvem dækhistorie for at have valgt pengene.

- Beklager Jordan, men jeg er nødt til at kalde bullshit på den forklaring med at udvikle sporten.

- Fodbold er faktisk stort i Saudi-Arabien, der har nogle udmærkede klubber, som spiller med om titlerne i Asiens Champions League. Men det der med at 'udvikle sporten' er rent øregas. 

- Jordan Henderson har fået en løn på niveau med, hvad de allerstørste og mest attraktive spillere i Europa får på toppen af deres karriere. Vi taler spillere, der er seriøse kandidater til at vinde Ballon d'Or. Henderson var på et normalt marked med priser efter udbud og efterspørgsel aldrig nogensinde komme i nærheden af det kæmpe lønhop, han har fået. Det står ham frit for at skifte klub, men det er hamrende utroværdigt at lade som andet, end at det her handler om pengene, og at han så samtidig er gået på kompromis med sine tidligere værdier om inklusion af LGBTQ+-personer ved at være ansigt for et diktatur, der fængsler systemkritikere og homoseksuelle, siger Troels Bager Thøgersen. 

- Jordan Henderson ændrer ingenting, ud over at han normaliserer, at man sælger sig selv og sine værdier til blodtørstige diktaturer, der elsker at overvåge og kontrollere egen befolkning, og gerne fører hemmelige krige i andre lande og bomber og myrder flygtninge, som det er dokumenteret, Saudi-Arabien har gjort ved grænsen til Yemen.  

Jordan Henderson er anfører i Al-Ettifaq, hvor han formentlig snart får selskab af en landsmand. Klubben meldes tæt på at indgå en aftale med den tidligere Manchester United-spiller Jesse Lindgard.