Generelle Anders Dehn

Efter afsløringer: Det er et punkt, vi kigger på

Foto: Jan Christensen/Getty Images

DBU har nedsat et udvalg, der skal se nærmere på reglerne for ejere af danske klubber.

Af Anders Dehn

Tidligere på året nedsatte DBU et udvalg, der skal gå dansk fodbolds regler for klubejere efter i sømmene. Det kom på bagkant af, at dansk fodbold har oplevet et indtog af udenlandske ejere, hvor det ikke altid er gennemsigtigt, hvem der ultimativt ejer klubberne.

I november fortalte udvalgets formand, Jesper Jørgensen, der også er partner i revisionsfirmaet Deloitte, at udvalget blandt andet kigger på en mekanisme, der skal screene potentielle klubejere. 

- Det kalder man også kend din klient. Kan du se ejerstrukturen? Kan du se, om de har domme for økonomisk kriminalitet og skattesnyd, og hvad pokker det kunne være, sagde han til avisen.

- Lidt ligesom vi som revisionsfirma gør i dag. Når vi får en kunde i Deloitte, skal vi tjekke, hvem der ultimativt er ejeren. Det er noget af det, vi kigger på. Hvad skal der til i forhold til klubejerne?

Oven på dagens afsløringer om Fremad Amager bekræfter Jørgensen over for Tipsbladet, at den overvejelse fortsat er aktuel i udvalget. Meget nærmere kan han dog ikke komme det.

- Det er et punkt, vi kigger på. Men hvad vi ellers overvejer, kan jeg ikke kommentere. Det er DBU’s bestyrelse, der har førsteret, siger han.

Hvad var baggrunden for at nedsætte udvalget?

- Jeg vil da gætte på, at det er, fordi DBU og Divisionsforeningen godt vil se, om vores love, regler og retningslinjer er skruet rigtig sammen til at håndtere de ejerstrukrurer, vi begynder at se i den her verden med multiejerskab og så videre. Giver alt det anledning til noget, så vi ikke sætter dansk fodbolds image på spil?

Jesper Jørgensen og resten af udvalget kigger blandt andet på, hvilke regler der gælder i udlandet.

- Vi samler erfaringer ind fra andre lande og ser, om der er noget, der giver mening, og som kan passe ind i en dansk kontekst, siger han.

I udvalget sidder ifølge Jesper Jørgensen både jurister og klubfolk fra bredden såvel som eliten. De har fortsat omkring et halvt år at gøre udvalgsarbejdet færdig.

- Vi har fået en tidsramme af DBU. Vi skal aflevere noget til DBU’s bestyrelse omkring 1. juni, siger udvalgsformanden.

Læs mere om Fremad Amagers bedrageridømte ejer her.