Efter Højlund-gigahandel: De 10 dyreste danskere
Foto: Getty Images
Generelle

Efter Højlund-gigahandel: De 10 dyreste danskere

Rasmus Højlund er kommet til Manchester United i en af sommerens største handler i Europa. Og han er nu på top i listen over de dyreste danske fodboldspillere nogensinde.

Efter en sommer med rygter og transfer-historier er Manchester United, Rasmus Højlund og Atalanta nået frem til, at den unge danske forward skifter Serie A ud med Premier League i den kommende sæson.

Britiske medier med gode United-kontakter har i den seneste uge meldt muligheden for en transfer op, og Manchester Uniteds andet store transfermål Harry Kane er i den seneste uge kommet stadigt tættere på Bayern München.

Og nu er den så endelig faldet på plads: Rasmus Højlund skifter til Manchester United på en femårig kontrakt, der koster Manchester United omkring 560 millioner kroner, og som kan blive endnu dyrere for United i de kommende år, alt efter hvordan Højlund og United præsterer.

Fem af de ti dyreste danske handler har været transfers til Premier League-klubber, og de fleste af handlerne fandt sted før coronaepidemien.

Udviklingen i det internationale transfermarked kan også aflæses i, at alle ti spillere handler har fundet sted i løbet af de fem seneste år – det vil være en fejl at tilskrive det størrelsen på fodboldtalentet i Danmark frem for den eksplosive udvikling på markedet.