• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Anders Dehn

Efter stort chok: Dansker får ikke forlænget

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Det er en stor bet for klubben, at den ikke har kvalificeret sig til europæisk fodbold, og derfor får blandt andre Christian Køhler ikke forlænget med Valur.

Af Anders Dehn

Christian Køhler har levet en omskiftelig fodboldtilværelse, siden han forlod FC Helsingør i 2019, og nu venter endnu et opbrud. Han får ikke forlænget kontrakten med sin klub i Island.

Det skyldes, at Valur, der var forsvarende mester, missede kvalifikation til europæisk fodbold i den for nylig overståede sæson. Derfor skal klubben spare, og det betyder, at en række spillere ikke får forlænget kontrakterne. Foruden Køhler gælder det Johannes Vall, Kaj Leo í Bartalsstovu, Magnus Egilsson og Kristinn Freyr Sigurðsson.

- Det er et stort slag og chok ikke at kvalificere os til europæisk fodbold næste år. Det medfører et stort tab af indtægter. Derfor er vi naturligvis nødt til at finde en måde at reducere udgifterne ligesom ethvert andet hold. Vi er i den fase nu, hvor vi leder efter måder at spare, siger Valurs fodboldformand, Börkur Edvardsson, ifølge Visir.

Danske Christian Køhler kom til Valur i marts, da han forlod Esbjerg fB. Mens han i Esbjerg sad mest på bænken, har han været stort set fast mand i sin islandske klub, hvor han er noteret for 20 kampe.

Køhler fik sin fodboldopdragelse i FC Nordsjælland og skiftede derfra til FC Helsingør. Han spillede i alt 53 Superliga-kampe for de to klubber. I 2019 rykkede han til svenske Trelleborg, i 2020 til Esbjerg, i 2021 til Valur, og nu venter altså endnu et klubskifte.

Han er langt fra den eneste dansker og Superliga-kending, der optræder i Valur. Også Rasmus Christiansen og Patrick Pedersen er på kontrakt i Reykjavik-klubben. Det samme er Arnor Smarason og Hannes Halldorsson.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020