Video : Tipsbladet
Generelle

Enig? Danskernes 10 største udlands-trænerjobs

Danske trænere går som varmt brød i udlandet. Her er Tipsbladets bud på de 10 største trænerjobs, der er besat af danskere.

Er man til røde pølser eller stegt flæsk?

Falafel eller shawarma?

Trøjen i bukserne eller hængende løst?

Meget i livet er et spørgsmål om smag og behag, og det er spørgsmålet om de største trænerjobs også.

Men sikkert er det, at udenlandske klubber i Europas fodboldelite har fået øjnene op for, at dansk fodbold og ikke mindst danske trænere kan noget.

Efter livlig debat på redaktionen har vi sat listen med de ti største trænerjobs i udlandet, hvor der lige nu er ansat danskere. Her er nedtællingen fra 10. til 1. pladsen.

Foto: Alamy

10: Mike Tullberg
Borussia Dortmunds U/19-hold

Overraskelse?

Ja måske, men Tullberg er i en trænerskole af en anden verden i Dortmund, hvor han har en høj stjerne.

Lur os, om ikke Tullberg har haft adskillige muligheder for at blive cheftræner med det ry, Dortmund har efter at have udklækket verdensstjerner som Jürgen Klopp og Thomas Tuchel, og at han en dag får chancen i en interessant cheftræner-rolle.

Så den tidligere Vendsyssel-assistenttræner og AGF-ungdomstræner stryger ind på vores tiendeplads, selv om der så absolut er andre gode kandidater til pladsen, der er cheftrænere for et førstehold.

Foto: Alamy

9: Johannes Hoff Thorup
Norwich

De har ambitioner om at rykke op i Premier League og giver den nu et par år med fuld skrue takket være nye amerikanske medejere, der bringer flere penge på bordet efter års mådehold og fornuft, der ellers overhovedet ikke kendetegner klubber i Championship.

Det er en god stilling, Johannes Hoff Thorup her har fundet sig, og også en udfordrende en af slagsen i en række, hvor 2/3 af holdene har blodskudte øjne og dundrende underskud i håbet om at hive én af de tre billetter til Premier League.

Foto: Alamy

8: Lars Friis
Sparta Prag

Man kunne sagtens argumentere for, at Lars Friis skulle højere på listen, for Sparta Prag har en flot historie og er en mastodont i Tjekkiet.

De seneste to sæsoners mestre og dermed Lars Friis kommer ikke højere med tanke på, hvor mange gode jobs, der er danskere i – og så kan ranglisten jo sagtens rykke sig til om et år.

Brian Riemer (til venstre) i tiden som Thomas Franks assistenttræner i Brentford. Foto: Alamy

7: Brian Riemer
Anderlecht

Man kunne godt have forsvaret at sætte Riemer en del højere med tanke på, at Anderlecht er en institution i Bruxelles, Belgien og i europæisk fodboldhistorie.

Tre europæiske titler, 34 nationale mesterskaber – det er ikke så underligt, at det var ekstremt traumatisk at glippe mesterskabet i sidste måned, der havde Anderlechts første efter syv meget lange år med kaos og et hav af dårlige beslutninger.

Brian Riemer og danskerne har fået hård kritik på det seneste, og det fortæller noget om, at det her er et voldsomt stort job.

Foto: Alamy

6: Jess Thorup
Augsburg

Thorup er kommet udmærket i gang i Augsburg, der ligesom Brøndby har David Blitzer som ejer og frontfigur på lederfronten.

Augsburg er efterhånden en etableret Bundesliga-klub med reelle forhåbninger om at komme i Europa, der er forstærkninger på vej denne sommer, og det er en god stilling, Jess Thorup her har fundet sammen med Jacob Friis.

Foto: Alamy

5: Bo Svensson
Union Berlin

Indtil det til sidst gik skævt i Mainz, troede mange, at Svensson ville ryge til en klub som RB Leipzig, og Union Berlin er et flot job i Tyskland med store muligheder.

Union og Svensson skal bygge hinanden op igen, og det ligner et godt match i den tyske hovedstad.

Foto: Alamy

4: Jon Dahl Tomasson
Sverige

Sverige er ikke den magtfaktor, man tidligere har været, og Danmark sidder tungt på tronen som Skandinaviens bedste landshold.

Men Sveriges landstrænerjob er stort, og da ikke mindst for en udlænding.

Det bliver bestemt ikke let, som kampene mod Portugal, Danmark og senest Serbien (0-3) har vist.

Men Tomasson har nogle særdeles interessante kort som Alexander Isak, Viktor Gyökeres og Dejan Kulusevski til sit offensive moderniseringsprojekt, og det bliver spændende at følge.

Denne tredjeplads forudsætter naturligvis, at man rangerer landstræner-jobs højt - det har vi valgt i dette tilfælde, selv om Sverige er lidt nede i en bølgedal.

Foto: Alamy

3: Bo Henriksen
Mainz 05

Mainz er noget af en danskerklub, og Bo Henriksen skrev sig straks ind i klubbens historie ved at styre holdet til en redning, det var svært at se for sig ved hans ansættelse, hvor man havde så uendelig svært ved at score mål.

Henriksen fik banket glæde og gejst ind i holdet igen efter et tungt 2023, og det er et stort og flot job, fynboen her har fundet sig.

Bundesligaen er så stor, at vi danskere med vores fokus på Premier League og Champions League ofte overser det, og det er vildt, det Bo Henriksen har gang i lige nu.

Foto: Alamy

2: Brian Priske
Feyenoord

16 hollandske mesterskaber, Mesterholdenes Turnering og to gange UEFA Cup.

Feyenoord er naturligvis ikke nær den klub, den var i svundne tider, hvor den var en af Europas stærkeste.

Men kulturelt og historisk er Brian Priskes nye klub så stor, at vi smider ham ind på en andenplads.

Feyenoord kunne ikke følge med et helt forrygende PSV-hold, der var en enkelt svipser mod NEC Nijmegen fra at gå ubesejret gennem Æresdivisionen i 2023/24.
Men i denne sæson er de to klubber stort set jævnbyrdige, alt efter hvem der mister flest profiler på transfermarkedet, og Priskes mandskab skal spille Champions League.

Det er et kæmpe job, Priske har scoret her.

Foto: Alamy

1: Thomas Frank
Brentford

Brentfords danske cheftræner er den længst siddende i en Premier League-klub efter kollegaen Josep Guardiola i Manchester City, og det skyldes succesen i London-klubben snarere end manglende interesse fra rivalerne.

Brentford er en af de mest respekterede klubber internt i engelsk fodbold på grund af klubbens præstationer og fornuftige valg på og uden for banen, hvor Thomas Frank har spillet en hovedrolle.

Så selv om både Feyenoord og flere af de andre klubber med danske cheftrænere har vundet titler, er et job i Premier League det største, hvilket giver Thomas Frank Tipsbladets førsteplads.

Loading Poll...