• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Jacob Quvang

Fraråder stort Højlund-skifte: Gør som Haaland

Foto: Viaplay/Anthon Unger

Jan Mølby mener ikke, at Rasmus Højlund er helt klar til at spille for Manchester United endnu. I stedet bør han se mod Erling Haaland.

Af Jacob Quvang

Rasmus Højlund går en spændende sommer i møde. 

Den danske angrebskomet har fået sit helt store gennembud på den internationale fodboldscene i denne sæson, og han har gjort det så godt, at selveste Manchester United er vilde med ham. 

Det meldte Tipsbladet allerede tilbage i februar, og for nylig skrev The Athletic, at den engelske storklub er i konkret dialog med Højlund blandt flere angribere

Tidligere har The Times også meldt, at Manchester United skal på angriberjagt, og at man vil have Harry Kane ind som primær angriber og så Højlund som andenviolin. 

Står det til den danske fodboldlegende Jan Mølby, der dækker Premier League tæt for Viaplay, så bør Rasmus Højlund have is i maven og vente med at tage det store skridt til Manchester United. I stedet skal han se mod Erling Haaland.

- Højlund kunne være spændende. Om det er det rigtige? Højlund giver mig det indtryk, at det er en spiller, der har godt af at spille. Hvis man kan finde niveauet inde imellem... Erling Haaland er det bedste eksempel vi har. Salzburg, Dortmund, toppen, siger Mølby til Tipsbladet og uddyber:

- At spille for Atalanta er et godt niveau, men det er også lige under toppen i Italien. Det betyder, at der må ligge noget inde imellem, der måske kunne være spændende. Det er jo sådan nogle beslutninger, man træffer. Hvis han selv føler, at der er en mulighed, og at det skal være toppen nu, så skal han selvfølgelig også gå efter den mulighed. 

- Men jeg er stadig lidt usikker. Der er mange ting, jeg ser hos ham, jeg rigtig godt kan lide. Jeg har bare svært ved at vurdere, om det holder på det allerhøjeste niveau. Derfor kan jeg godt tænke mig at se ham lige imellem niveauet, han er på nu og så toppen, vurderer Jan Mølby. 

Erling Haaland skiftede til Manchester City forud for denne sæson, men inden da brød han først igennem i Red Bull Salzburg, hvorefter han tilbragte to et halvt år i Borussia Dortmund. Til sammenligning har Rasmus Højlund kun spillet 33 kampe for Atalanta og 21 kampe for Sturm Graz siden skiftet fra FC København for halvandet år siden.

Jan Mølby påpeger, at Rasmus Højlund ikke bliver hentet som førsteangriber, såfremt skiftet bliver en realitet til sommer. Omvendt har Manchester United kvalificeret sig til Champions League til næste sæson og kombineret med to pokalturneringer og en evig hård Premier League, så skal han nok få sine kampe.

Til gengæld er Mølby skeptisk på Manchester Uniteds vegne, når det kommer til økonomien.

- Jeg ved godt, at folk siger, at de er Manchester United, og de smider penge efter det. Men indtrykket er, at der skal bruges mange penge på en anden angriber og måske på endnu en midtstopper. Nu har de også helt klart et målmandsproblem, selvom jeg da tror, at de vælger at forlænge med de Gea, fordi de simpelthen ikke har penge til at købe en ny målmand.

Med Champions League-fodbold til næste sæson har Mancheter United sikret sig en stor indtjening, som utvivlsomt kommer dem til gavn på sommerens transfervindue. Man kan også lukke sæsonen med endnu et trofæ, når man lørdag spiller FA Cup-finale mod Manchester City.

Fotos: Getty Images