• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Anders Dehn

Godt nyt for DBU: Forhadt lov skal laves om

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Partierne i Folketinget mødes for at lave den såkaldte kviklånslov om. Det betyder måske, at DBU kan få en af sine nøglesponsorer tilbage.

Af Anders Dehn

Siden i sommer har DBU måttet undvære en af sine største sponsorer, Arbejdernes Landsbank. Det har kostet dyrt, men nu er der en løsning på vej. Ekstra Bladet skriver, at den lov, der har stået i vejen, formentlig bliver lavet om.

Der er tale om den såkaldte kviklånslov. Det var meningen, at den skulle nedbringe reklamer for kviklån på tv, men i praksis endte det med, at almindelige banker og spilleselskaber ikke kunne figurere på samme reklamesølje, for eksempel landsholdets trøjer.

Læs også:- Alle må kunne se, at det her slet ikke giver mening

Derfor suspenderede Arbejdernes Landsbank sit sponsorat og trak sit logo fra trøjerne. Også små idrætsforeninger i det ganske land har meldt om, at de måtte undvære sponsorater på grund af loven.

Men på mandag mødes Folketingets retsudvalg for at ændre den.

Læs også:Hovedsponsor advarer DBU: Kan stoppe definitivt

- Det er min klare opfattelse, at vi på mødet mandag bliver enige om at ændre loven. Det var bestemt ikke hensigten fra starten at forhindre banker i at stå på samme trøjer som bettingselskaber.

- Til gengæld støtter vi stadig, at banker, der udbyder kviklån, ikke skal have mulighed for at reklamere på tv, siger Venstres erhvervsordfører, Torsten Schack Pedersen, til Ekstra Bladet.

Folketingets partier skal have fundet en løsning inden for en måned. Arbejdernes Landsbank har tidligere sat 15. februar som deadline for en løsning, hvis ikke banken skulle droppe sponsoratet med DBU helt.

Læs også:DBU i klemme: Mangler storsponsor

Læs også:AaB fjerner betting-selskab fra spillertrøje

Læs også:Landsholdet har mistet hver tredje seer: Det er rigtig skidt

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling

Superliga

Mere Superliga

Fokus