• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Kenneth Jensen

- Han ødelagde min ven Jonas Bager

Foto: Getty Images

Japaner er blevet en stor succes i Brighton, men i sidste sæson var han i Union St. Gilloise. Og her var det ikke rart at være mod ham i træning.

Af Kenneth Jensen

Den 25-årige japaner Kaoru Mitoma er for tiden ved at vise, at han så absolut hører til i Premier League.

Kantspilleren leverer varen og står noteret for fire scoringer i 14 kampe for Brighton. Men det er på det seneste, at det virkelig er blevet sat sammen for japaneren - Mitoma har scoret fire gange i de seneste seks Premier League-kampe, så interessen omkring den japanske spiller er stor for tiden. For hvem er han?

Allerede i sidste sæson kunne man dog se, at der var en rigtig god spiller i Mitoma, som var blevet købt af Brighton og straks udlejet til Union St. Gilloise, der har samme ejer.

Klubben, hvor Jonas Bager og Casper Nielsen også spillede.

Begge danskere er videre nu, men Jonas Bager fik røde ører efter sin første duel med Mitoma.

Det fortæller Christian Burgess, en engelsk forsvarer fra Union St. Gilloise, til Sky Sports.

- Jeg kan huske en af de første træninger. Han var bare elektrisk. Hans første skridt er så hurtige, at han bare ødelagde min ven Jonas Bager. Heldigvis var han (Mitoma) på mit og en anden danskers, Casper Nielsen, hold, så vi stod bare og grinte af Jonas. Han gik forbi ham med lethed, siger Christian Burgess, der også fortæller, at Jonas Bager fik hævn.

- Jonas er ikke typen, man latterliggør med sådan noget, så han sagde bare "prøv at kigge nu", og så flæskede han Kaoru næste gang. Vi grinte bare, fordi det var den eneste måde, han kunne stoppe ham.

- Ikke et ondt ord om Jonas, men han er ikke den hurtigste. Men der var jo ingen af os, der havde en chance (over for Mitoma, red.).

- Det var mit første minde om ham. Man kunne se, at han kunne blive rigtig god. Han havde de tekniske evner, og han havde også de fysiske kvaliteter. Og så var han rolig på bolden, og det gjorde, at han lignede en spiller, der kunne klare den.

Burgess fortæller også en historie om, hvordan holdet var bagud med to mål og en mand nede, da man mødte Seraing. Mitoma kom på banen ved anden halvlegs start og lavede hattrick, og så vandt Union med 4-2.

Mitoma er skiftet fra japansk fodbold til europæisk, så det er imponerende, at han så hurtigt er lykkes med at slå til.