• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Kenneth Jensen

Jan Bech Andersen hylder sin gamle nabo: Scott Parker er en gentleman

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Fulham er tilbage i Premier League efter en enkelt sæson i den næstbedste række, og Jan Bech Andersen glæder sig på træner Scott Parkers vegne. Det er nemlig Brøndby-ejerens gamle nabo. Samtidig er han på Christian Nørgaards vegne ked af Brentfords nederlag.

Af Kenneth Jensen

Der var store penge og en plads i Premier League på spil, da Brentford og Fulham mødtes tirsdag aften på Wembley, og selv om spillet ikke var noget at skrive hjem om, var kampen dramatisk, intensiv og med helte og skurke, som store opgør altid er.

En af dem, der så opgøret, var Jan Bech Andersen. Brøndby-ejeren havde ikke selv en aktie i kampen, men han fulgte alligevel spændt med, fordi han har gode venner i begge lejre.

I Brentford-lejren er der flere danskere, som Bech Andersen ønsker det godt. Blandt andre Christian Nørgaard, der er blevet en god ven af Brøndbys hovedaktionær, og som Bech Andersen i december pegede på, som en "central figur i Brøndbys genrejsning."

Derfor var han også ærgerlig over at se, at Nørgaard ikke fik drømmen om Premier League opfyldt i denne omgang.

- Jeg sendte "Nør" en personlig hilsen, for jeg var sgu ked af det på hans vegne, siger Jan Bech Andersen til tipsbladet.dk om gårsdagens resultat:

- Når skuffelsen lægger sig, skal han jo huske, at han har været outstanding og virkelig fået sat sit navn i relief i engelsk fodbold, så fremtiden er lys. Samtidig er han blevet far - det er altså nogle skelsættende begivenheder, der kun kan hærde ham og gøre ham endnu stærkere.

Læs også:Her er de 22 bedste citater fra den forgangne Superliga-sæson

Mindre kendt er det, at rigmanden også har en god ven i Fulham-lejren. Manager Scott Parker er Jan Bech Andersens tidligere nabo, og deres børn legede og spillede kampe sammen.

Venskabet er fortsat godt, og familierne ses stadig. Derfor var det heller ikke så overraskende, at den danske rigmand modtog et opkald, da Premier League-oprykningen var i hus.

- Scott ringede til mig ved midnatstid, og det var rørende. Jeg har kendt ham i 10 år, siger Jan Bech Andersen om venskabet med Fulhams manager.

Da Fulham tirsdag aften kom foran med 2-0, kunne altid rolige Scott Parker heller ikke bevare roen. Den 39-årige englænder jublede så meget over målet og oprykningen, at han efterfølgende måtte lede efter sin slipsenål. Den havde han tabt i begejstringen.

-  Han er rolig - en gentleman - både af sind og i påklædning, men tag ikke fejl; der ligger et voldsomt drive bag facaden - ellers bliver man ikke anfører for England samt en markant profil i Tottenham og Fulham og med Chelsea på cv'et.

- Han er en dygtig og grundig "man" manager, så man kan kun glæde sig på hans vegne, siger Jan Bech Andersen om Parkers succes og fortæller, at ét minde stadig står klar i erindringen:

- Jeg glemmer aldrig den aften, hvor han kom hjem fra Wembley, efter han var anfører for det engelske landshold - da fik han sgu en ordentlig krammer, siger Jan Bech Andersen om opgøret den 29. februar 2012 mod Holland, som England tabte med 2-3.

Men mens Scott Parker var jublende lykkelig over oprykning, var Brentford omvendt i kulkælderen.

Jan Bech Andersen sender opmuntrende ord til Christian Nørgaard og holdet.

- Thomas (Frank), Brian (Riemer) og Brentford er naturligvis mega skuffede, men igen kan man jo kun være imponeret over det arbejde, der er lavet. Havde nogle spurgt dem sidste år, om de ville sælge sæsonen for en playoff-kamp, er jeg sikker på, de havde taget den. 

- Nu nåede de ikke i mål på trods af, at de havde et par chancer. Super ærgerligt, men sådan er gamet desværre også.

- Kan de holde sammen på truppen, er der jo masser af potentiale, så jeg er sikker på, de glæder sig til ferien, men også til at komme i gang igen, siger Brøndby-ejeren.

Mens Fulham ved flere lejligheder har været i den bedste række, har Brentford fortsat til gode at være en del af Premier League.

Thomas Franks tropper havde drømt om oprykning denne sæson, og det ville så betyde, at man ville indlede Premier League-sæsonen på det spritnye stadion, man har bygget. Sådan gik det ikke, men de får et nyt forsøg igen i næste sæson.

Scott Parker har stået i spidsen for Fulham i halvandet år.

Læs også:AaB henter ny U19-træner i Vejle

Læs også:Blog: Derfor skal Brøndby sælge Maxsø og Slimane

Læs også:Udrensning hos Superliga-nedrykkere: Otte spillere forlader Esbjerg fB

---------------------------

Se OB - FC Nordsjælland og Randers - AGF i weekendens Superliga på Dplay med specialtilbud til Tipsbladets læsere. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus