Karakterer: Randers bankede SønderjyskE i finalen

Tipsbladet.dk zoomer ind på pokalfinalen mellem Randers FC og SønderjyskE.

Randers FC - SønderjyskE 4-0 (2-0)

Dette års pokalfinale er forbi, og Randers FC kan fejre klubbens første titel i 15 år. Her får du tipsbladet.dk's vurdering af de to holds spillere. Først vinderholdet.

Patrick Carlgren - 4 bolde
Svenskeren havde en fremragende redning, da SønderjyskE efter 17 minutter havde chancen for at komme hurtigt tilbage i opgøret ved Rilwan Hassans friløber. Carlgren var opmærksom, synkroniseret med sit forsvar og viste generelt, hvorfor han ses som en af de bedre keepere i den bedste danske række.

Mikkel Kallesøe - 4 bolde
Som altid god for en masse hårdt arbejde og tillod sammen med kollegerne ikke SønderjyskE ret meget, selvom sønderjyderne skulle jagten et resultat i 85 minutter og derfor forsøgte at komme langt fra på banen.

Erik Marxen – 5 bolde
Det var lidt tarveligt, at Marxens hjørnesparksscoring blev noteret som et selvmål – set ovre fra langsiden bag Randers-bænken og delegationen på langsiden så det helt bevidst ud.
Marxen og makkeren Piesinger tog godt fra i tacklingerne, da SønderjyskE overvejende forgæves forsøgte at lægge tryk på.

Simon Piesinger - 5 bolde
Østrigeren havde fødselsdag i dag, og uden at vi skal kunne udtale os om hans første 28 fejringer af den glade dag, må det her være en af de bedre. Del af en god Randers-defensiv, der nød godt af den hurtige føring og mestendels havde helt styr på SønderjyskE's angribere. ”Med til at skabe knas for SDJ ved dødbolde”, havde vi noteret et par minutter før, Piesinger så gjorde det til 3-0 på et majestætisk hovedstød.

Björn Kopplin – 4 bolde
Sikker positionering og perfekt koordination med forsvarskollegerne.

Tosin Kehinde – 4 bolde
Kunne været blevet målscorer i 2. halvleg på en kæmpechance. Ligesom et par af de offensive kolleger var det paradoksalt nok ikke så meget, man så til Kehinde i form af chancer og afslutninger, men det var heller ikke oplægget efter den tidlige føring. Kehinde støttede sin back Kallesøe. Udskiftet efter 70 minutter.

Frederik Lauenborg – 4 bolde
Opgaverne blev overvejende defensive med Randers trukket tilbage på banen, og det løste Lauenborg på fornem vis.

Lasse Berg Johnsen - 4 bolde
Det var altså ikke dumt set af Randers FC at hente den norske midtbanespiller. Gode pasninger, i god balance med kollegerne på midtbanen og i forsvaret. Der er endnu flere assists og lækre sideskift at vente fra nordmanden i næste sæson – og nu altså også i et europæisk gruppespil.

Mathias Greve - 5 bolde
Fornem indsats af Greve, der kom på tavlen ved det tidlige 2-0-mål og flere gange siden var tæt på at score, før han lukkede og slukkede med sin 4-0-scoring. Flot kamp af midtbanespilleren, og selvom denne dag naturligvis først og fremmest er enormt glædelig og god for den målfarlige midtbanemand, kan man også i det stille undre sig over, at OB ikke kunne finde en større rolle til den dygtige boldspiller.

Vito Hammershøy-Mistrati – 5 bolde
Måloplægger, chanceskaber og generelt en hovedpine for SønderjyskE, der i flere situationer havde svært ved at greje, hvem det nu præcist var, der skulle skærme banens mest kreative spiller. 'VHM' var som så ofte før en af Randers' bedste og er manifestationen på, at det altså ikke giver mening at tale om Randers som et tonser-hold.

Marvin Egho - 4 bolde
Egho var ikke den mest synlige Randers-spiller på dagen, men det var der intet mærkeligt eller forkert i – med en 2-0-føring efter 6½ minut var det naturligt, at Randers faldt 10 meter længere tilbage og lod Egho være meget alene i front. Var årvågen og passede sit defensive arbejde, og skabte i 2. halvleg chancer i et par gode situationer og kom til et par hæderlige afslutninger.

Thomas Thomasberg - 4 bolde

Randers var velforberedt på kampen og trynede SønderjyskE på dødbolde. Thomasberg havde sat det, der viste sig at være det rigtige hold og styrede sammen med spillerne en sikker pokalsejr i land.

SØNDERJYSKE

Lawrence Thomas - 1 bold
Målmanden satte Randers i gang helt i begyndelsen af kampen, da han nærmest daskede et hjørnespark i eget net. Fortsatte med at komme på mellemhånd på indlæg.

Stefan Gartenmann - 2 bolde
Havde især én stærk præstation, hvor han reddede kollegaen Banggaard, men ellers var det ikke denne kamp, han bliver solgt til udlandet på.

Pierre Kanstrup - 2 bolde
Kaptajnen kæmpede det bedste, han har lært, men var ikke i stand til at løfte eget og holdets spil.

Patrick Banggaard - 2 bolde
Stopperen var en del af et plaget SønderjyskE-forsvar og blev pillet ud i pausen. Var ikke nødvendigvis meget dårligere end holdkammeraterne, men heller ikke bedre.

Jeppe Simonsen - 2 bolde
Mens Dal Hende fyldte meget i den modsatte side, var Simonsen mindre synlig. Ikke decideret katastrofal, men heller ikke stort nok positivt bidrag til at bestå.

Julius Eskesen - 2 bolde
Det var ikke meget, Eskesen fik ud af det i første halvleg, inden han blev skiftet ud i pausen. Anonym præstation.

Victor Mpindi - 3 bolde
I et smalt felt var Mpindi en af de bedre SønderjyskE-spillere. Vandt sine dueller på midten og kæmpede – omend forgæves.

Marc Dahl Hende - 3 bolde
En af få SønderjyskE-spillere, der kunne være det bekendt i dag. Især i første halvleg gik stort set al angrebsspil gennem hans side. Satte også Rilwan Hassan op til en friløber.

Rilwan Hassan – 2 bolde
Hassan er tæt på at få tre bolde, men manglede lige nøjagtig at sætte et aftryk på kampen. Burde have scoret på sin friløber. Blev skiftet ud undervejs.

Anders K. Jacobsen - 2 bolde
Sidste års pokalfighter forsøgte at gå forrest, da det så sortest ud, og det skal han have kredit for, men det blev ved forsøget. ”AK” kom ikke frem til ret meget i dag.

Haji Wright – 2 bolde
Når Wright ikke scorer, er det sjældent, han spiller en stor kamp. I dag kom der ingen mål og således heller ingen god præstation.

INDSKIFTERE
Emil Holm – 3 bolde
Indskifteren var særdeles aktiv og involverede sig meget i SønderjyskE’s angrebsspil i anden halvleg. Havde pyntet fra start.

Emil Frederiksen - 2 bolde
Kom fint frem til en enkelt chance, men var ellers ikke involveret i ret meget i den halvleg, han fik på banen.

Mads Albæk - UB

Bård Finne – UB

Peter Christiansen

TRÆNER
Glen Riddersholm - 2 bolde
Det var ikke Riddersholms skyld, at hans målmand droppede helt i kampens start, men når ens hold taber 4-0, er træneren ikke bestået.