• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Ole Hoffskov

Kim Milton får skideballe efter 22 år: Holder fast i sin dom

Foto: Getty Images

22 år senere får Kim Milton Nielsen stadig hug, fordi han udviste David Beckham ved VM i 1998.

Af Ole Hoffskov

Kim Milton Nielsen uddelte en lang række røde kort i løbet af sine mange år som topdommer, men aldrig ét der har tiltrukket så megen opmærksomhed, som da han udviste den engelske superstjerne David Beckham ved VM i Frankrig i 1998. 22 år er gået, og Kim Milton Nielsen står ved sin beslutning, fastslår han i et interview med TV2 Sport.

David Beckham blev udvist to minutter inde i anden halvleg af ottendedelsfinalen mod Argentina for at sparke ud efter Diego Simeone. På det tidspunkt var stillingen 2-2 i opgøret, og England røg senere ud efter straffesparkskonkurrence.

På mål havde englænderne David Seaman, og han mener den dag i dag, at Kim Milton Nielsen var for hård ved David Beckham og England.

Læs også:2. december: Kim Milton Nielsen dømte CL-finale - heldigvis filmede Morientes

- Det skulle alle dage have været et gult kort og ikke et rødt. Vi følte os uretfærdigt behandlet, siger David Seaman til TalkSport.

Den køber Kim Milton Nielsen dog ikke her 22 år senere.

Når han bliver konfronteret med det mest omdiskuterede røde kort i sin dommerkarriere, holder han fast i, at der kun var én vej for David Beckham den sommeraften i Saint-Etienne, og det var i bad.

- Det er da helt sikkert ikke det største røde kort. Men det er bare utilgiveligt, for det er en sort-hvid-afgørelse. Den er ikke til diskussion. Det er ikke en naturlig bevægelse. Han kan se, at Diego Simeone er der, så det er en bevidst handling, og så skal han vises ud, siger Kim Milton Nielsen til TV2 Sport.

Læs også:Medie: Beckham arbejder på at hente Real Madrid-stjerne

David Beckham udtalte sig senest om udvisningen i 2009 i et interview med The Sunday Times. Her lagde superstjernen ikke skjul på, at det røde kort fra Kim Milton Nielsen var et definerende øjeblik i hans karriere.

- Jeg ser faktisk den udvisning som en velsignelse for min karriere. Jeg kan se tilbage og spørge mig selv: Hvis jeg ikke havde gået gennem den oplevelse, ville jeg så være den samme stærke spiller og person, som jeg er i dag. Og ville jeg dermed have haft den karriere, jeg har opnået, sagde David Beckham i 2009.

Kim Milton Nielsen stoppede dommerkarrieren i 2006. Han arbejder i dag som driftschef i administrationsselskabet BO-VEST.

Læs også:De bedste og værste fodboldcitater: Så må man sgu spille ludo

Læs også:Superliga-flop og to danskere på liste over bedste MLS-indkøb

Læs også:Braithwaite til Barcelona: Her er 10 af historiens mærkeligste danske transfers

Superliga

Mere Superliga

Fokus