Video : Tipsbladet
Generelle

Københavns Vestegns Politi søger vidner

Københavns Vestegns Politi søger vidner for at opklare hærværket mod Albertslund IF's klubhus. Det var i sidste uge, at klubhuset blev overtegnet og fik smadret ruder efter nyheden om at træde ud af deres samarbejdsaftale med Brøndby IF for at indgå en tilsvarende med FC København.

Albertslund IF havnede i sidste uge i et regulært stormvejr, da de droppede deres samarbejdsaftale omkring børnefodbold med Brøndby IF til fordel for en tilsvarende med FC København.

Foreningens klubhus fik i kølvandet på nyheden både smadret ruder og blev overtegnet med spraymaling, hvor budskabet ikke var til at tage fejl af: "Vestegnen bliver aldrig hvid og blå" og "fuck jer," var der blandt andet blevet skrevet på klubhuset.

Københavns Vestegns Politi oplyser nu til Tipsbladet, at de er inde over sagen, og som noget nyt fortæller de, at de meget gerne modtager henvendelser fra eventuelle vidner.

- Københavns Vestegns Politi modtog onsdag den 20. marts kl. 23.42 en anmeldelse om hærværk mod et klubhus på Albertslund Stadion, hvor patrulje konstaterede, at der var knust ruder og skrevet med spraymaling.

- Politiet undersøger nu sagen og hører i den forbindelse gerne fra vidner eller andre med kendskab til hærværket. Københavns Vestegns Politi kan kontaktes døgnet rundt på telefon 4386 1448.

Klubhuset i Albertslund tilhører ikke kun byens fodboldhold, men faktisk bruger ti foreninger adressen. Sportschef i Albertslund IF, Lasse Crüger Wilson, fortalte i sidste uge, at han er ked af, at en aftale vedrørende børnefodbold kan føre til hærværk.

- Jeg ved, at det rammer, men man bliver også bare nødt til at se på, at det her er noget andet end Superliga-holdene. Det er børn, som bare løber rundt og træner og elsker at spille fodbold. Det er ærgerligt, at det er nået hertil, sagde han til Tipsbladet.

Bedre aftale hos FCK
Torsdag i sidste uge fortalte FC København i en pressemeddelelse, at de har indgået en samarbejdsaftale omkring børnefodbold med Albertslund IF.

Det skete blot to måneder efter, at Albertslund IF forlængede deres tilsvarende aftale med Brøndby IF. Som Lasse Wilson Crüger forklarede det til Tipsbladet, så handler det ikke om et fravalg af Brøndbys pakke men et tilvalg af FC Københavns.

- Med Brøndby sendte vi nogle (spillere og trænere, red.) ud til dem for at få mere viden. Pakken med FCK går ud på, at de sender en udviklingstræner ud til os hver 14. dag, som giver noget viden til hele årgangen i den pågældende uge. Det vil sige, at der ikke kun er tale om en spiller eller to trænere, som får ny viden. På denne måde får hele bredden noget ud af det.

Årsagen til at forlængelsen af samarbejdet med Brøndby IF ligger så tæt op af skiftet til FC København skyldes skiftende bestyrelser i Albertslund IF. Den oprindelige plan var at forlænge samarbejdet med Brøndby IF i sommeren sidste år, men tre gange har Albertslund-klubben sidan da skiftet bestyrelse.

Der er dog en opsigelsesperiode på seks måneder, hvorfor der går et halvt år, før samarbejdet med FC København officielt går i gang.