Video : Tipsbladet
Generelle

Langer ud efter Oliver Sonne-skifte

Oliver Sonne er tæt på at kunne kalde sig peruviansk landsholdspiller, men det er ikke alle i det sydamerikanske land, der er lige imponerede.

Silkeborgs Oliver Sonne er et mulehår fra at kunne kalde sig peruviansk landsholdsspiller.

Den danskfødte forsvarsspiller har længe flirtet med det sydamerikansk landshold, og nu tyder noget på, at det snart skulle være i stand.

Direktøren for RENIEC Registry Service i Peru, der står for at godkende ansøgninger om statsborgerskab, Juan Carlos Castro, bekræftede for nylig i et interview med det store peruvianske medie RPP, at proceduren var undervejs.

Ifølge mediets kilder kommer sagen i orden indenfor de næsten 15 dage, tidsnok til at Sonne kan indlemmes i landsholdstruppen forud for kampene mod Chile og Argentina i midten af oktober.

Der er generelt stor begejstring for Sonnes skifte i den peruvianske presse, men ikke alle er lige begejstrede for udsigten til, at Sonne kan spille i Peru-trøjen. 

I hvert fald ikke tidligere træner for Perus U17-landshold, Juan José Oré, der mener, at der skal værre et større fokus på at rekruttere unge spillere inden for det sydamerikanske land.

- Selvom det er sandt, at Oliver Sonne er dygtig og en vigtig spiller, så er det stadig forbløffende, at der ikke investeres i unge spillere. Vi er mere begejstrede for en udenlandsk spiller med peruviansk blod, som hentes til landsholdet; de bliver set over hele verden. Vi er i gang med at lede efter spillere i udlandet, men ikke spillere med peruviansk baggrund i landets provinser, fortæller han til Depor.

22-årige Sonne har spillet 66 kampe for Silkeborg IF.