• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Anders Dehn

Laudrup undrer sig: Jeg forstår det ikke

Foto: Getty Images

Michael Laudrup revser tidsånden, hvor alt enten skal være det bedste eller det værste nogensinde.

Af Anders Dehn

Skulle man pege på den største danske fodboldspiller nogensinde, vil mange nok se mod Michael Laudrup. Men den gamle 10'er er ikke selv interesseret i den slags sammenligninger.

I podcasten The Big Interview taler Laudrup om, at han ikke forstår behovet for at sammenligne store spillere på tværs af tidsperioder. Hvorfor skal Maradona, Pelé, Messi eller Ronaldo udråbes som den bedste nogensinde? Hvorfor kan man ikke bare sætte pris på deres kvalitet hver især?

Som Michael Laudrup ser det, er det et udtryk for tidsånden.

- Der er så mange spillere og folk, også i andre sportsgrene, der har gjort så meget. Vi lever i en tid lige nu, hvor alt skal handle om det bedste eller værste. Det billigste eller dyreste. Det højeste eller det mindste. Hvorfor kan det ikke bare være godt, spørger han i The Big Interview.

- Hvorfor skal det altid være en konkurrence? "Jeg har lige set et godt mål. Er det måske det bedste nogensinde?" Nej, hvorfor? Det er bare et godt mål. Hvorfor gøre det til en konkurrence, hvor det her skal være det bedste nogensinde? Jeg forstår det ikke. Men det er tiden, vi lever i. Hvis noget er godt eller skidt, skal det være det bedste eller værste nogensinde.

Noget tyder på, at ikke alle deler Laudrups misfornøjelse over rangeringer og kåringer. I forbindelse med EM udpegede en norsk avis det største europæiske fodboldspillere nogensinde. Her kom Laudrup ind på 18. pladsen.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020