• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Lars Gram-Hanssen

Legende sviner Lewandowski: Det er uacceptabelt

Foto: Getty Images

Robert Lewandowski er kommet i store problemer i hjemlandet, hvor også præsidenten for det polske fodboldforbund undrer sig over superstjernens fravær i det skæbnesvangre nederlag mod Ungarn.

Af Lars Gram-Hanssen

Robert Lewandowski er lidt af en folkehelt i Polen, men efter sidste uges 2-1-nederlag til Ungarn er superstjernen kommet i markant modvind i hjemlandet. 

Polen var garanteret en andenplads i deres VM-kvalifikationspulje inden opgøret mod Ungarn, men nederlaget til ungarerne betød, at Polen ikke er seedet, når der i morgen skal trækkes lod til forårets VM-playoff-kampe. 

Her risikerer Polen nu at løbe ind i hold som Portugal og Italien, og dermed er der nu en betragteligt større risiko for, at den polske VM-drøm risikerer at blive knust. 

Men hvorfor er det så, at Robert Lewandowski er kommet i problemer efter nederlaget til Ungarn, når nu stjernespilleren ikke engang kom i aktion? Ifølge det tyske medie Sport1 er årsagen, at der nu er blevet stillet spørgsmålstegn ved, hvorfor Lewandowski ikke spillede kampen.

Deltog i fest hos milliardær
Efter nederlaget til Ungarn blev Robert Lewandowski nødt til at udsende en pressemeddelelse på det polske fodboldforbunds hjemmeside, hvor Bayern München-stjernen forklarede, at han inden kampene mod Andorra og Ungarn havde informeret landstræner Paulo Sousa om, at hans krop nok kun kunne klare at spille én af kampene. 

Landstræneren valgte derfor at bruge Lewandowski i sejren over Andorra, hvor andenpladsen blev sikret. Herefter fik superstjernen så en pause mod Ungarn. 

Ifølge Sport1 har denne pressemeddelelse dog ikke fået Lewandowski ud af fedtefadet i hjemlandet. Således skriver mediet, at målrævens egen hustru nu tilsyneladende har bragt ham i problemer, efter at hun på sociale medier har delt billeder fra en fest hos milliardæren Rafal Brzoski, hvor Robert Lewandowski og hustruen deltog. En fest, der fandt sted dagen inden kampen mod Ungarn. 

Robert Lewandowski brugte angiveligt også tid på at deltage i filmoptagelser til en Amazon-dokumentarfilm. Samtidig skriver Sport1, at en af grundene til Lewandowskis manglende deltagelse i Ungarn-kampen var, at målræven skulle lade sig fotografere af France Football, der som bekendt står for Ballon d'Or-prisen, som overrækkes på mandag.

Bitter forbundspræsident
Og disse afsløringer har nu fået den polske legende Zbigniew Boniek til at lange ud efter Robert Lewandowski. 

- Hvis jeg stadig var præsident [Boniek har tidligere været vicepræsident i det polske fodboldforbund, red.] og Sousa havde forklaret mig den her situation, så ville jeg have inviteret både ham og Robert ind til et møde, hvor jeg ville have sagt til dem, at det her er uacceptabelt. 

Cezary Kulesza, der er den nuværende præsident i det polske fodboldforbund, er også ganske utilfreds med forløbet. 

- Det polske landshold tabte til Ungarn. Vi taber og vinder sammen. Landstræner Sousa tog en stor risiko. Jeg var vred, lød det således fra forbundspræsidenten efter nederlaget. 

Dermed er der nok næppe tvivl om, at Robert Lewandowski i morgen aften krydser ekstra meget fingre for, at Polen ikke trækker Italien eller Portugal som modstander i VM-playoff-semifinalerne.